Deklarata e Zv.Kryetari i LSI

Deklarata e Zv.Kryetari i LSI z.Pëllumb Xhufi

Xhufi: Për rrjedhojë në gjykimin tonë vendimi i fundit i qeverisë është i destinuar të shtojë konfuzionin nga njëra anë dhe nga ana tjetër rrezikon që të demotivojë më tutje qytetarët për tu përfshirë në proces dhe për tu pajisur me kartat e identitetit. Duke konsideruar këta faktorë të mësipërm si dhe momentin në të cilën ne ndodhemi pasi nuk ka më kohë për të gjetur apo për të shpikur zgjidhje të tjera eksperimentale LSI është e mendimit që duhet gjetur një zgjidhje e fundit e vetme një zgjidhje e shpejtë radikale gjithëpërfshirëse.

 

******************
Kemi dalë para jush sot për të përcjellë atë që sot është shqetësimi i gjithë politikët por që ka qenë që në vitin 2005 shqetësim i LSI. E kam fjalën për pajisjen e qytetarëve shqiptarë me letërnjoftimet e reja. Dje qeveria ka marrë një vendim i cili sanksionon shpërndarjen falas të kartave të identitetit për pak kategori qytetarësh si dhe uljen e tarifave për kategori të tjera. Vendimi në vetvete mund të konsiderohet pozitiv pavarësisht se në gjykimin tonë lë jashtë trajtimit disa kategori të tjera siç është ajo e familjarëve të punonjësve të policisë të rënë në krye të detyrës në mbrojtje të shtetit të ligjit dhe të qytetarëve apo dhe të kujdestarët që merren me përkujdesjen për personat me aftë të kufizuar si dhe kategori të tjera.
Gjithsesi kemi të bëjmë me vendimin e tretë brenda pak javësh gjë që flet për papërgjegjshmërinë e qeverisë si dhe për frymën e spontanitetit që ka karakterizuar këtë proces procesin e pajisjes së qytetarëve me karta identiteti i cili është jetik dhe vendimtar për integritetin e zgjedhjeve të ardhshme.
Për rrjedhojë në gjykimin tonë vendimi i fundit i qeverisë është i destinuar të shtojë konfuzionin nga njëra anë dhe nga ana tjetër rrezikon që të demotivojë më tutje qytetarët për tu përfshirë në proces dhe për tu pajisur me kartat e identitetit. Duke konsideruar këta faktorë të mësipërm si dhe momentin në të cilën ne ndodhemi pasi nuk ka më kohë për të gjetur apo për të shpikur zgjidhje të tjera eksperimentale LSI është e mendimit që duhet gjetur një zgjidhje e fundit e vetme një zgjidhje e shpejtë radikale gjithëpërfshirëse. Në gjykimin tonë një zgjidhje e tillë do të ishte më e përshtatshmja dhe gjëja kryesore që duhet bërë është ajo që procesi i pajisjes me karta identiteti të mos lidhet me pagesën e tarifës. Ne gjykojmë se shteti dhe qeveria i ka të gjitha mundësitë që pagesa të bëhet në kohën e duhur dhe në mënyrën e duhur në një moment të dytë.
Së fundi duke pasur parasysh që ka pasur edhe deklarata nga përfaqësues të komunitetit ndërkombëtar të cilat në gjykimin tonë gjithashtu nuk kanë ndihmuar për të ndihmuar dhe mbështetur procesin ne jemi të mendimit që për problemin tepër akut dhe tepër vendimtar për suksesin e zgjedhjeve pra për problemin e pajisjes me karta identiteti duhet dhe urohet që të shprehen dhe organizmat e specializuara për proceset zgjedhore siç është OSBE-ODIHR i cili duke u nisur dhe nga përvojat në vendet e tjera në demokraci në tranzicion do të mund të ofronte dhe ai një zgjidhje e cila mund të bëhej një zgjidhje që do të përqafohej nga e gjitha politika shqiptare.
Zoti Xhufi a mund të na e sqaroni dhe një herë zgjidhjen e fundit që propozuat?
Zgjidhja e fundit të cilën ne e kemi theksuar edhe më parë është ajo e shpërndarjes dhe pajisjes me karta identiteti pa e lidhur procesin me pagesën. Falas në kuptimin imediat. Në gjykojmë pastaj që në një moment të dytë shteti i ka të gjitha mundësitë që t’ia nënshtrojnë pagesën qytetarëve kategorive të ndryshme me një bazë të drejtë në bazë të të ardhurave por kjo natyrisht do kohën e saj. Ajo që bëhet sot është ndarja e shoqërisë shqiptare në disa kategori pasi mund të them se ajo që karakterizon shoqërinë shqiptare për fat të keq është informaliteti dhe është shumë e vështirë sot me nxitim të bësh një ndarje të kategorive të ndryshme të qytetarëve shqiptarë. Dhe këtu qëndron vështirësia përveç faktit që nuk ka pasur një koherencë nga politikat e qeverisë nuk ka pasur një qëndrim në një vendim të pjekur të menduar dhe të ndarë dhe me opozitën në lidhje me kartat e identitetit gjë që ka sjellë vërtet konfuzion dhe askush nuk e di sot nga qytetarët shqiptarë kush do të paguajë 3 mijë lekë kush 2 mijë lekë apo kush nuk do të paguajë fare. Në këto kushte duke pasur parasysh që nuk ka më kohë realisht për të bërë dhe për gjetur zgjidhje të ndërmjetme apo zgjidhje të përkohshme ajo që do ta zgjidhte përfundimisht problemin është pikërisht shpërndarja falas e kartave të identitetit. Pastaj shteti si në çdo vend të qytetëruar ka mënyrat e veta për të vjelur të ardhurat që duhet të vileshin nga shpërndarja e kartave.

0x323030392d30332d3330

Meta takim me gratë e LSI në Shkodër

Meta takim me gratë e LSI në Shkodër 15:19 Meta prezanton tre kandidate femra për deputete në Qarkun e Shkodrës Nora Malaj Vjollca Vuçini dhe Saemira Laçi
Meta: Në politikën e punësimit të LSI gratë dhe vajzat janë prioritet i saj

Lideri i Lëvizjes Socialiste për Integrim Ilir Meta është pritur sot në një takim miqësor nga gratë shkodrane të LSI. Kreu i LSI ishte i shoqëruar nga Nënkryetari i LSI dhe kandidat i LSI për deputet në Shkodër Prof.Sokol Axhemi nga kandidati tjetër për deputet në Shkodër ish-kampioni i sportit Seit Fishta.
Duke prezantuar edhe kandidatet e tjera për deputete në qarkun e Shkodrës që janë tri gra të shquara si sociologia e njohur Nora Malaj si dhe kandidatet Vjollca Vuçini dhe Saemira Laçi Kreu i LSI shtoi se dimensioni dhe mesazhi i LSI po kap çdo lartësi deri edhe ne komunat dhe fshatrat më të largëta. Ky është një tregues dhe sinjal mjaft i qartë theksoi Meta se është Koha për Veprim. Meta deklaroi se është Koha për Veprim pasi vetëm LSI garanton dinjitetin e cilitdo veçanërisht të vajzave dhe grave. Meta theksoi se eshte Koha për Veprim pasi duhet të kuptojmë që pa vënë në veprim talentet e grave nuk mund të edukojmë gjeneratat e ardhshme.
Meta nënvizoi se tre janë prioritetet e qeverisjes së LSI; punësim punësim punësim ku të gjitha politikat qeverisëse ku dhe gratë dhe vajzat do të jenë përfituese të tyre do jenë në funksion të punësimit. Kreu i LSI shtoi se vetëm duke krijuar lehtësira për bizneset do të mund të arrijmë të punësojmë shumë qytetarë.
Duke u ndalur edhe ne sektorin e bujqësise Meta shtoi se është i patolerueshëm fakti që edhe pse 50 për qind e popullsisë jeton në fshat shqiptarët ushqehen kryesisht me produkte importi. Kjo vjen vetëm si pasojë e indiferencës se shtetit. Prandaj është Koha për Veprim nënvizoi Meta që të mbështesim bujqësinë vendase e cila është e lidhur direkt me gjendjen ekonomike kombëtare.
Lideri i LSI Meta shtoi gjithashtu se është Koha për Veprim pasi pas 28 Qershorit do të punojmë për të liberalizuar vizat për t’u krijuar lehtësira biznesit.
Ndërkaq Meta gjatë fjalës së tij theksoi se ka shumë projekte për Shkodrën që do të realizohen menjëheë pas fitores në 28 Qershor. 0x323030392d30332d3239 Meta prezanton kandidaten per deputete ne Shkoder Nora Malaj.JPG

Lideri i LSI

Lideri i LSI z.Ilir Meta takim me 250 anëtarë të rinj të LSI në Këmishtaj të Lushnjës Meta shpërndan teserat për anëtarësimet e reja
Meta: Eshtë Koha për Veprim për të nxjerrë bujqësinë nga kriza dhe prapambetja. LSI ka nje program të qartë per te nxjerre bujqesine nga kjo gjendje e rende

Lideri i LSI Ilir Meta zhvilloi një takim me 250 anëtarë të rinj të LSI në fshatin Këmishtaj të Lushnjës. I shoqëruar edhe nga drejtues të LSI si Nënkryetari Dritan Prifti deputeti Spartak Braho anëtarët e Kryesisë Tokli Thomai dhe Fatos Klosi Kryetari i LSI është pritur me entuziasëm nga banorët e kësaj komune.
Duke falënderuar për mbështetjen qe i kanë dhënë kësaj force politike vecanerisht 250 anëtarësimet e reja Kreu i LSI bëri thirrje se është Koha per Veprim për të nxjerrë vendin nga kjo krizë e rëndë ekonomike. Eshte Koha për Veprim tha Meta për të nxjerrë bujqësinë nga kriza dhe braktisja e shtetit dhe e Qeverise.
Duke e cilësuar bujqësinë si themelin bazë të një ekonomie të shëndoshë jo vetëm për qytetin e Lushnjës por per te gjithe vendin Kryetari i LSI Ilir Meta theksoi se eshte Koha per Veprim pasi nuk mund te tolerohet me diskriminimi total dhe i pafalshem pasi kjo jo vetem qe rendon gjendjen ekonomike por rrit edhe papunesinë ne vend. Meta shtoi se LSI ka nje program të qartë per te nxjerre bujqesine nga kjo gjendje e rende. Ky plan theksoi Meta bazohet ne nje pike te rendesishme per te rritur rolin e shtetit permes programeve mbeshtetese ndaj fermereve dhe subvencioneve të njësisë së prodhimit që nga farërat dhe plehrat kimike. Kreu i LSI nenvizoi se bujqesia eshte nje çeshtje shume e rendesishme per ekonomine kombetare por edhe per zhvillimin e turizmit ndaj shtoi Meta ne jemi te angazhuar per te mbeshetur bujqesine.
Me tej Meta theksoi se 30 mije vende te reja pune që ne synojme të hapim në 4 vitet e ardhshme do të realizohet përmes mbeshtetjes dhe duke dale shteti garant para bankave per te gjithe biznesmenet dhe sipermarresit te cilet do te luftojne per te krijuar industrinë agroperpunuese.
Ndërkaq në mënyrë më të detajuar programin e ardhshëm qeverisës të LSI në fushën e bujqësisë e spjegoi Anëtari i Kryesisë Prof.Tokli Thomai.
Lideri i LSI tha se do te trefishohet buxheti i shtetit qe ne ditet e pare per bujqesine pasi ky sektor ka nevoje per mbeshtetje.
Njëkohësisht duke falenderuar per pjesmarrjen e jashtezakonshme te te rinjve ne LSI Meta shprehu vendosmerine edhe per mbeshtetjen ndaj brezit te ri qe te kene mundesi te shkollohen dhe te punesohen per te ndertuar te ardhmen ne vendin tyre.  0x323030392d30332d3239 12:17)

Deklarate e deputetit te LSI

Deklarate e deputetit te LSI z.Nikollaq Neranxi Neranxi: Shpreh mbeshtetjen per institucionet ligjore te shtetit dhe denoj qendrimet me dy faqe te kryebashkiakut Bollano
 

 
Dua te denoj me force incidentin e ndodhur ne qytetin e Himares ku disa qytetare himariote me te drejte reaguan ne mbrojtje te pronave te tyre.
 
Shpreh mbeshtetjen per institucionet ligjore te shtetit dhe denoj qendrimet me dy faqe te kryebashkiakut Bollano.
 
Denoj manipulimin e opinionit qe ben ky Kryebashkiak politik duke abuzuar me fshehjen e firmave te veta. Ky person firmos shembje banesash dhe pronash dhe pastaj hipokrizisht shfaqet si bashkeprotestues me militantet e tij bashkefamiljar me te cilet mban te uzurpuar Bashkine e Himares. 0x323030392d30332d3239 10:16)

Lideri i LSI

Lideri i LSI z.Ilir Meta takon përfaqësues të industrisë së bizneseve fason 22:13

Meta bashkëbisedon me drejtuesit e bizneseve për shqetësimet që ata kanë dhe ofron alternativa zgjidhjeje

Meta: Koha për Veprim që të ndihmojmë këta biznese që punësojnë mijëra shqiptarë. Të garantohen lehtësira fiskale për këtë industri

Meta: Qeveria të subvencionojë sigurimet shoqërore për punonjësit. Të bëhet në kohë rimbursimi i tvsh.

Meta: Qeveria dhe Banka të mundësojnë ristrukturimin e kredive për bizneset fason

Lideri i LSI z.Ilir Meta zhvilloi sot një vizitë në Panairin e bizneseve fason duke takuar dhjetëra përfaqësues të kësaj industrie që punëson mijëra shqiptarë. Në këtë takim Meta shoqërohej edhe nga Zv.Kryetari i LSI z.Pëllumb Xhufi dhe Kryetari i KDK z.Edmond Haxhinasto por njëkohësisht edhe nga drejtues të Shoqatës së Fasonistëve si dhe nga organizatorë të Panairit.
Meta takoi dhe bashkëbisedoi me shumë drejtues të bizneseve të ndryshme fasoniste si dhe me punonjës të ndryshme. Kreu i LSI pasi u njoh gjerësisht me shqetësimet e tyre dha këtë prononcim për media; 
“Ishte një kënaqësi e veçantë për mua dhe për kolegët e mi që vizituam sot këtë panair të biznesit kryesor që punëson sot shqiptarët dhe shqiptaret që është ai i fasoneve. Ishte kënaqësi  për të parë prodhime vërtetë të standardeve evropiane të cilat ekspozohen në tregjet më të njohura dhe më konkuruese evropiane. Por ishte dhe një përgjegjësi për të diskutuar lidhur dhe me problemet dhe me shqetësimet e tyre duke patur në konsideratë edhe faktin që jemi në një periudhë krize dhe në një situatë e cila ka ndikimin e vet sidomos në këto lloj biznesesh. Ndaj mendoj se është vërtetë koha për veprim sidomos për të ndihmuar bizneset dhe industrinë e fasoneve në Shqipëri që të mos dëmtohet më tej as nga kriza në vendet evropiane por as nga efektet e krizës në vendin tonë ndaj është e domosdoshme që Qeveria të forcojë jo vetëm dialogun me industrinë e fasoneve në vendin tonë por sidomos të marrë një sërë masash të cilat në radhë të parë lehtësojnë çështjen e sigurimeve shoqërore që të mos shkurtohet asnjë vend pune por të krijohen lehtësira për të shtuar vende të reja punë në këto lloj biznesesh.

Së dyti mendoj se është e domosdoshme që rimbursimi i TVSH-së të realizohet në kohë për të mos i vënë në vështirësi këto biznese për të realizuar të gjitha shpenzimet e tyre të domosdoshme për të garantuar mbijetesën dhe suksesin e tyre.

Është shumë e rëndësishme që Qeveria së bashku me Bankën e Shqipërisë të negociojë me bankat e nivelit të dytë për të ristrukturuar kreditë që këto biznese kanë tek bankat në mënyrë që të funksionojnë pa patur stresin rrezikun e dështimit apo aq më keq të falimentimit. Mendoj se të gjithë duhet t’u jemi mirënjohës këtyre sipërmarrësve të aftë të talentuar që  punësojnë me dhjetëra- mijëra shqiptare dhe shqiptarë dhe në këtë periudhë krize.

Eshtë një domosdoshmëri që Qeveria të veprojë shpejt për të lehtësuar klimën e këtyre bizneseve dhe për t’ju ofruar siguri të  gjithë atyre që janë të punësuar për momentin në këto biznese.

0x323030392d30332d3238 Meta takon bizneset fason.JPG

Lideri i LSI

Lideri i LSI Meta takime entuziaste në Peqin dhe Belsh 21:10

Meta prezanton kandidatët për deputetë Rexhep Bica dhe Zenun Bullari
Meta: Është Koha për Veprim se ne kemi një plan të qartë që përmes krijimit dhe zhvillimit të industrisë agropërpunuese në 4 vitet e ardhshme të krijojmë 30 mijë vende të reja pune në të gjithë Shqipërinë

Lideri i Lëvizjes Socialiste për Integrim z.Ilir Meta zhvilloi një tur takimesh mjaft entuziaste në Qarkun e Elbasanit ku ka prezantuar dy kandidatë për deputetë në zgjedhjet e përgjithshme të 28 Qershorit. Meta prezantoi përpara qindra banorëve të Peqinit kandidatin e LSI Rexhep Bica ndërsa në Belsh Meta prezantoi kandidatin Zenun Bullari.
Duke përshëndetur të gjithë anëtarët e LSI sidomos ato që e kanë marrë kartën e anëtarësimit gjatë muajve të fundit Meta garantoi se pas 28 Qershorit Shqipëria do të ketë një tjetër qeverisje që do të mendojë se si të punësojë shqiptarët se si të luftojë varfërinë dhe të rrisë mirëqenien si dhe të luftojë korrupsionin që me Berishën u kthye në korrupsion shpërthyes.

Meta u shpreh se është Koha për Veprim që të krijojmë një mazhorancë qeverisëse për të larguar njëherë e mirë gjithë këto pasoja që ka sjellë kjo Qeveri që nga 2005-ta si varfëria në rritje për shkak të korrupsionit që ka krijuar pasiguri për të nesërmen e familjeve dhe fëmijve të tyre.
Më tej Meta tha se është Koha për Veprim që të startojmë programin tonë për punësimin jetik që do të thotë për çdo familje shqiptare që nuk ka asnjë njeri në punë t’i ofrojmë një vend pune jo vetëm të punojë për të mbajtur familjen e tij por dhe t’i japim fund listave për bukën e gojës. Varfëria është një e keqe  e madhe që shëmton shoqerinë tonë një e keqe që i ndan shqiptarët një e keqe që i fut në konflikt shqiptarët që i fut në një pabarazi jo vetëm të padrejtë por edhe të paskrupullt sepse një shoqëri që të ecë përpara që të ketë të ardhme në radhë të parë duhet të ketë solidaritet.
Kreu i LSI garantoi se “ne angazhohemi që shqiptarët të kenë mundësi për të punuar në mënyrë që me djersën e tyre të jetojnë me dinjitet ti risin dhe të shkollojnë sa më mirë fëmijët e tyre.
Ne kemi një plan të qartë për krijimin e industrisë agro-përpunuese dhe vetëm përmes krijimit të kësaj industrie ne planifikojmë që në katër vitet e ardhshme të krijojmë 30 mijë vende të reja pune në të gjithë Shqipërinë. Vetëm në ketë mënyrë ne do arrijmë të plotësojmë të gjithë sistemin agraro-industrial në mënyrë që bujqësia jonë të funksionojmë me efikasitet në mënyrë që të gjithë ata që merren me bujqësi të kenë të ardhura dhe këto të ardhura të investohen për zhvillimin e kësaj industrie. Në këtë mënyrë mirëqënia e familjeve shqiptare që merren me bujqësi por edhe e gjithë shqiptarëve në përgjithësi  rritet sepse vetëm për të importuar produkte ushqimore bujqësore dhe blektorale ne blejme nga jashtë 600 milionë lekë ushqime çdo vit. Që do të thotë se më shumë se gjysma e parave e të ardhurave që vijnë nga emigrantët tanë në vend përsëri shkojnë jashtë për të blerë ato produkte kur ne i kemi prodhuar dikur këtu.
Nndaj duhet të nxisim këtë sektor për të investuar në bujqësi. Por për këtë duhet që sheti dhe Qeveria duhet të marrin përgjegjësitë e tyre sepse tregu sjell të mira vetëm atëherë kur Qeveria luan rolin e saj në mbrojtje të interesit publik.

0x323030392d30332d3238 Koha per Veprim-Meta ne Peqin dhe Belsh.JPG

Lideri i LSI

Lideri i LSI z.Ilir Meta takim entuziast me qindra banore te Cerrikut 18:40 Meta falenderon 200 anetare te rinj qe kane ardhur ne LSI ne Cerrik
Meta: Eshte koha per veprim per tu bashkuar me politikat e LSI per te hapur sa me shume vende te reja pune jo vetem ne Cerrik apo ne Elbasan por ne te gjithe Shqiperine
Alternativa e LSI ka tre prioritete: Punesim punesim punesim

Lideri i LSI z.Ilir Meta eshte pritur me entuziazem nga banore te Cerrikut. Meta ne kete takim prezantoi deputetin Astrit Xhelili i cili do te kandidoje per LSI ne qytetin e Cerrikut ne zgjedhjet e 28 Qershorit. Duke falenderuar qytetaret per mbeshtetjen Kryetari i LSI Meta u eshte drejtuar me nje apel te gjithe banoreve pasi eshte Koha per Veprim dhe jo koha per retorika boshe. Meta u ka bere thirrje te gjithe qyetareve pasi eshte Koha per Veprim qe te bashkohemi me politikat qeverisese ekonomike dhe fiskale te LSI ne zgjedhjet e 28 Qershorit pasi synimi i programit te saj eshte qe te ndryshoje gjendjen e rende ekonomike ne te cilen ndodhet vendi yne. Meta theksoi qe eshte koha per veprim per tu bashkuar me politikat e LSI per te hapur sa me shume vende te reja pune jo vetem ne Cerrik ku 60 perqind banoreve jetojne me nje asitence jo vetem ne qarkun e Elbasanit por edhe ne te gjithe Shqiperine.
Eshte koha per veprim per te mos ti lene nenat dhe baballaret ne kushte te renda ekonomike te cilat ua cenojne standartin e jeteses.
Duke shprehur shqetesim e tij per mungesen e politiave te qeverise per punesimin e  te rinjeve dhe te rejave Kreu i LSI ka perforcuar edhe nje here angazhimin e tj para qytetareve te Cerrikut se eshte Koha per Veprim qe ketij brezi te ri tu krijohet mundesia qe te punojne qe te kene mundesi per te ndertuar nje te ardhme me te mire ne vendin e tyre.
Meta nenvizoi se vetem duke bere te mundur realizimin e programeve te rendesishme sikurse eshte programi i LSI per punesim jetik do mund t’i garantoje familjeve shqiptare nje mireqenie me te mire.
Gjithashtu Lideri i LSI shtoi se eshte koha per veprim qe me fitoren e LSI me 28 qershor te miratohet ligji per moshen e trete. Meta theksoi se vetem ne kete menyre atyre do tu ofrohet nje sherbim me i mire social.
Kryetari i LSI ka ofruar mbeshtetjen edhe per industrine dhe bujqesine vendase. Meta shtoi se nepermjet programit te LSI do te mund te hapen 30 mije vende te reja pune.
Duke falenderuar te gjithe banoret e Cerikut per mbeshtetjen qe i kane dhene LSI Meta shtoi se pjese e kesaj force jane bere edhe 200 anetare te rinj duke deshmuar edhe nje here qe LSI KA JO VETEM PROGRAME KONKRETE POR EDHE SHPIRTIN E VEPRIMIT. 0x323030392d30332d3237 Meta takon banoret e Cerrikut.JPG