Floida Kërpaçi: Misioni i LRI-së, triumfimi i vlerave dhe dhënia fund antivlerave e kriminalitetit mbjellë nga Rilindja

Kryetarja e LRI, Floida Kërpaçi në takimin me strukturat e të rinjve tha se është pikërisht Lëvizja Rinore për integrim, ajo që me energji rinore dhe besnikëri ka përballur presionin politik dhe kriminal të rilindjes së Edi Ramës.

Gjithashtu, Kërpaçi theksoi se LRI nuk është thjesht organizim partiak, misioni i të rinjve të LSI-së është triumfimi i vlerave dhe ëndrrave të rinisë shqiptare për t`i dhënë fund antivlerave, kriminalitetit dhe dëshpërimit mbjellë nga rilindja, që ka vrarë shpresën dhe të ardhmen e çdo të riu që jeton në Shqipëri

“Kemi mbledhur sot këtë takim organizativ me shtabet drejtuese të Lëvizjes Rinore për Integrim nga e gjithë Shqipëria, sepse si asnjëherë më parë të rinjtë kanë nevojë për tu bashkuar kundër sfidave madhore që po i shkatërron jetën e të ardhmen brezit tonë. Të nderuar anëtarë të shtabeve drejtuese të LRI. Ju jeni ata që në fushatën e fundit zgjedhore të vitit 2017, me kurajë, energji rinore dhe besnikëri për tu admiruar keni përballur presionin politik dhe kriminal të rilindjes së Edi Ramës. Ju jeni ata që keni përballuar të gjitha protestat dhe keni dalë për të ngritur zërin kundër padrejtësive dhe poshtërsive të kësaj qeverie kriminale që po e detyron rininë të largohet nga Shqipëria. Të gjithë vini nga familje të thjeshta, ku prindërit familjen e mbajnë me djersë dhe punë të ndershme. Gjimnazistë, studentë, profesionistë të rinj, që e kuptoni më mirë se kushdo tjetër realitetin dhe se çfarë duhet ndryshuar që rinia të besojë te e ardhmja në Shqipëri. Ne të gjithë jemi krenar për atë që secili prej jush përfaqëson dhe jemi mirënjohës për angazhimin, punën tuaj dhe për vlerat që i keni shtuar forumit e lëvizjes tonë politike. Edhe pse në moshë të re, ju keni marrë përsipër një përgjegjësi të madhe. Sepse LRI nuk është thjesht organizim partiak, misioni i të rinjve të LSI-së është triumfimi i vlerave dhe ëndrrave të rinisë shqiptare për t`i dhënë fund antivlerave, kriminalitetit dhe dëshpërimit mbjellë nga rilindja, që ka vrarë shpresën dhe të ardhmen e çdo të riu që jeton në Shqipëri”, tha Kërpaçi.

/ In News / By Elisa Piperi / Comments Off on Floida Kërpaçi: Misioni i LRI-së, triumfimi i vlerave dhe dhënia fund antivlerave e kriminalitetit mbjellë nga Rilindja

Klevi Pojana: Rinia mundet, të luftojmë për të fituar Shqipërinë e standardeve evropiane

Nënkryetari i LRI, Klevi Pojana në fjalën e tij të mbajtur në takimin me strukturat e LRI theksoi se ka ardhur momenti që t`i lihet fasada ‘Rilindjes’ së dalë boje dhe të nisë nga të rinjtë modeli i ndryshimit.

Pojana gjithashtu tha se të rinjtë sot duhet të flasin dhe të luftojnë për të fituar Shqipërinë e standardeve evropiane.

Fjala e plotë e  Nënkryetarit të LRI, Klevi Pojana në takimin me strukturat e LRI

“E duam Shqipërinë si gjithë Europa!” – ishin thirrjet e 8 dhjetori të vitit 1990, thirrje që shënuan fillimin e fundit të regjimit diktatorial në Shqipëri.

Këto thirrje nisën nga të rinjtë e atyre viteve, nga një brez i artë studentësh që sfiduan çdo limit dhe sollën në Shqipëri demokracinë.

28 vite më pas, rinia shqiptare endet rrugëve të Evropës dhe Shqipëria është ende larg ëndrrës së të qenurit si Europa ku duam të integrohemi.

Sot po u drejtohem ju anëtarë të Lëvizjes Rinore për Integrim, por nëpërmjet jush dhe çdo të riu në Shqipëri, gjendemi në një situatë tejet kritike për vendin.

Situatë që ka ngritur pikëpyetje të mëdha për të ardhmen.

Sipas sondazheve më të fundit 79% e të rinjve shqiptarë nga mosha 15 në 29 vjeç duan të largohen përgjithmonë nga vendi.

Kjo është norma më e lartë në botë dhe me diferencë të theksuar me vendet e tjera.

Është e tmerrshme të thuhet por vendi ynë lë pas dhe ato vende që gjenden ne lufte.

Varfëria, papunësia, një sistem i kapur i drejtësie, shkatërrimi i sistemit arsimor publik,  kriminaliteti, kriza ekonomike, korrupsioni i konçensioneve e PPP-ve, mungesa e sigurisë në çdo fushë ka vrarë tek shqiptarët shpresën se ky vend mund ti ofrojë një të nesërme pozitive.

Por pavarësisht të gjithave, Shqipëria është vendi ynë, vendi i të parëve tanë dhe padiskutim duhet të jetë vendi ku dhe pasardhësit tanë do të ndërtojnë jetën e tyre.

Shqipëria është e të gjithëve ne së bashku, shumë më shumë se e një grupi njerëzish që sot e drejtojnë atë.

Shqipëria i përket të ardhmes dhe e ardhmja i përket padiskutim rinisë.

Të dashur miq, ne kemi zgjedhur të jemi pjesë e një forumi rinor dhe e politikës aktive çka na obligon të ofrojmë alternativë konkurruese dhe jo thjeshte propagandë boshe.

Le t’ia lëmë fasadën ‘Rilindjes’ së dalë boje dhe le të nis nga ne modeli i ndryshimit.

Le të jemi ne iniciatorët për më shumë politika pozitive për rininë dhe vendin tonë.

Le ti shohim sfidat tona në sy dhe të besojmë fort se duke u mbështetur tek Zoti, kombi, familja dhe vlerat tona më të mira kombëtare ne mund të ndërtojmë një të nesërme më të mire.

Ne duhet të motivojmë të rinjtë anembanë vendit, në çdo gjimnaz, universitet, lagje, fshat e qytet se askund më shumë se në Shqipëri nuk vlen të ndërtohet e ardhmja jonë.

Çdo ditë e më shumë bindem se çdo brezi i takon të fitojë luftën e tij.

Gjyshërit tanë fituan luftën për çlirim, prindërit tanë fituan luftën për liri e demokraci, na takon ne të luftojmë për të fituar Shqipërinë e standardeve evropianë.

Rinia mundet, Rinia është shpresa e një kombi, prandaj na takon të jemi sot më të vendosur se kurrë për kauzën tonë.

Ju faleminderit.

/ In News / By Elisa Piperi / Comments Off on Klevi Pojana: Rinia mundet, të luftojmë për të fituar Shqipërinë e standardeve evropiane

Monika Kryemadhi: Nëse ne nuk do të kemi të rinj dhe të reja të cilët duan të krijojnë të ardhmen e tyre në Shqipëri nuk mund të ketë një shtet që ndërton institucione të forta

Fjala e Kryetares së LSI, Monika Kryemadhi në takimin me strukturat e LRI-së

Përshëndetje, nuk mund t’i përmend të 600 emrat që janë në këtë sallë, sepse sot kanë ardhur gjimnazistë. Sot Lëvizja Rinore për Integrim ka mbledhur 12 shtabet elektorale të Lëvizjes Rinore për Integrim që do drejtojnë fushatën e zgjedhjeve e të rinjve të LSI në zgjedhje të 2019. Në fakt takimi përveç se na mbledh përsëri bashkë pas aktivitetit të radhës, takimi sot ka një objektiv tjetër, ka një objektiv për ndërgjegjësimin dhe zgjimin e të gjitha qelizave të trurit për të filluar angazhimin dhe për të sensibilizuar familjarët, rrethin tonë shoqëror sepse situata është emergjente, do dëshirojë të më dëgjonit me vëmendje sepse është shumë e rëndësishme, thelbit tonë politik. Lëvizja Rinore për Integrim, nuk ka nevojë t’ua shpjegojë se jeni ju ata që e keni mbajtur gjallë, jeni ju ata që i keni dhënë forcë, jeni ju ata që e keni motivuar, por Lëvizja Rinore për Integrim ka një rol të veçantë për Lëvizjen Socialiste për Integrim. Është fryma, është shpirti dhe është motivimi. Sot, secili nga ju në këtë sallë ka moshën e fëmijëve të mi, të Borës dhe Besarit. Motivi im është i shumëfishtë. Dua të dëgjoni se është shumë e rëndësishme ajo që çka ne do të nxjerrim nga kjo sallë sot. Sot, fati i rinisë shqiptare është në diskutim. Dje lexoja një intervistë të një eksperti në Ministrinë e Arsimit dhe thoshte që vetëm në 3 vite, 23 mijë maturantë elitarë të Shqipërisë kërkojnë për t’u larguar nga Shqipëria nga rrugë zyrtare, pra vetëm për 2018, mbi 9 mijë maturantë elitarë me mesatare më të lartë kanë kërkuar për tu larguar nga Shqipëria, pa llogaritur se sa të tjerë ikin në rrugë private.

Kjo në një anë është shumë e mirë, sepse tregon që rinia jonë është e aftë për tu përballur me konkurrencën evropiane apo botërore, por nga ana tjetër ne e dimë shumë mirë që mungesa e besimit së rinisë Shqiptare në sistemin tonë arsimor është jashtëzakonisht e madhe. Kjo është një fatkeqësi, kjo është një fatkeqësi që na ka rënë, ashtu si dukur në mesjetë binte murtaja apo kolera, sot në Shqipëri ka rënë një sëmundje shumë e madhe dhe e rrezikshme, mungesa e besimit dhe mungesa e shpresës që për në do të thotë shkrirje dhe reduktim total, nëse ne nuk do të kemi të rinj dhe të reja të cilët duan të krijojnë të ardhmen e tyre në Shqipëri nuk mund të ketë një shtet që ndërton institucione të forta.

Nëse ne do të kemi të rinj dhe të reja që duan të ikin nga Shqipëria për të mos e kthyer më kokën mbrapa, ne nuk do të kemi më mësues, nuk do të kemi më inxhinierë, nuk do të kemi më mjek, nuk do të kemi më liderë që ta drejtojnë këtë vend në rrugën e duhur sepse për hir të së vërtetës në këto 27 vite tranzicion klasa politike ka punuar mbrapsht, ku pjesë e saj jemi edhe ne politikanët e vjetër të politikës shqiptare. Pse? Sepse duhet ta kishim ngritur zërin shumë më përpara, por më vonë se sa kurrë, ndaj sot të gjithë së bashku duhet të ndërtojmë axhendën tonë të punës, një axhendë intensive, e cila nuk të bëjë me angazhimin personal të secilit nga ne, e tha edhe Floida që secili nga duhet të thërrasë 10 shokë ne ekipin e tij të punës, po është e vërtetë, sot ju këtu jeni 600 veta, po themi 600 misionarë të cilët keni përballuar jo vetëm fushatën e 2017, por keni përjetuar të gjitha protestat, në të cilat në këtë hark kohor të Lëvizjes Socialiste për Integrim të dalë në opozitë, nga korriku 2017 e deri më sot, është një nga vitet më intensive që ndonjëherë ka parë klasa politike dhe jeta politike shqiptare të një opozite në këto 27 vite tranzicion.

Por kjo gjë nuk do ishte e mundur pa angazhimin e strukturës tuaj, kësaj strukture energjike dhe motivuese, kësaj strukture që motivon çdo njeri, motivon Monikën si kryetare Partie, motivon Monikën si nënë, motivon Monikën si bashkëshorte, motivon Monikën si motër, motivon Monikën si bijë. Secili nga ju motivon prindërit tuaj, secili motivon rrethin tuaj shoqëror dhe kjo është shumë e rëndësishme sepse misioni i një prindi ta keni parasysh dhe ta dini sepse shumë shpejt do të bëheni edhe ju prindër në të ardhmen. Misioni i një prindi është një jetë më e mirë dhe më e sigurte dhe më e begatë për fëmijët e tyre dhe unë jam e bindur që në momentin që prindërit tuaj në sytë tuaj, në mendjen dhe zemrën tuaj do shikojnë forcë, do shikojnë besim në vetvete për të luftuar këtë të keq që i ka rënë këtij vendi, mungesën e besimit dhe shpresës ata do të jenë më të fortë se ju, më të motivuar se ju dhe më luftarak se ju sepse një prind për fëmijët e tij jep edhe jetën.

E them këtë sepse sot ne na duhet të motivojmë të gjithë shoqërinë shqiptare, të motivojmë shoqërinë shqiptare për një situatë të tmerrshme që ka kapur Shqipërinë. Ngjarja e “Unazës së Re” është një ngjarje që ju të gjithë e keni ndjekur sot, po bëhet gati një muaj që banorët e Unazës së Re kanë dal në protestë dhe në fakt shikon nga mënyra nga më të ndryshmet, makineri propagande që në një anë  thonë për 300 shtëpi nuk do të bllokojmë infrastrukturën dhe në anën tjetër shikon banorë që është radha e dhunimit që u ka ndodhur atyre. Unë dua t’ju them diçka që ju duhet ta shpërndani kudo që jeni, nuk jemi kundër rrugës, nuk jemi kundër zhvillimit, madje përkundrazi e motivojmë dhe e stimulojmë atë, pro ama jemi kundër arrogancës dhe papërgjegjshmërisë së shtetit që shkel me këmbë qytetarët e saj, jemi kundër vjedhjes që bëhet prej 48 milionë eurosh, se kanë harruar se është edhe 20%-shi i TVSH-së. Pra, 40 milionë shkon rruga, plus 20% TVSH. Pra, edhe 8 milionë të tjera që do t`i shtohen faturës së rrugës, të cilat hidhen dhe janë ashiqare, dukshëm një vjedhje e jashtëzakonshme jo vetëm e buxhetit të shtetit, të taksave që paguajnë qytetarët shqiptarë me litarin në fyt që çdo ditë e më shumë i shtrëngohet, por është edhe vjedhje e pronave, e mundit dhe e djersës së atyre banorëve në Unazë të Re. Prandaj, arroganca e Edi Ramës dhe e grupit të tij kriminal duhet të jetë e kujdesshme, sepse nganjëherë aty ku mendon që je më i fortë, je shumë më i dobët. Aty ku mendon që je i imponueshëm, je shumë i brishtë. Dua t`ju them që të paktën LRI-a e Tiranës, por edhe të gjithë ju drejtuesit nëpër qarqet e tjera, duhet të flisni çdo ditë. LRI-a e Tiranës duhet tu bashkohet me miqtë e tyre banorëve të Unazës së Re në protestën e tyre për t`ju thënë që ju nuk jeni vetëm., ne jemi me ju, ne do t`ju përkrahim ju. Ky është vetëm fillimi i fundit të Edi Ramës. Jo Edi Ramës si individ, por i Edi Ramës si një lider i keq që e mbolli Shqipërinë me drogë , që shkatërroi të ardhmen e të rinjve shqiptarë, që shkatërroi bizneset, që mbylli bizneset e shqiptarëve, që shkatërroi arsimin e të rinjve shqiptarë, që shkatërroi çdo gjë dhe çdo ëndërr të atyre 400 mijë të rinj dhe të rejave që po largohen nga Shqipëria. Ky lider nuk i kushton vëmendje të rinjve shqiptarë, përkundrazi, i injoron ata. Ky lider nuk i kushton vëmendje bizneseve shqiptare, përkundrazi, i mbyll ata. Ky lider nuk i kushton vëmendje arsimit, përkundrazi, e shkatërron atë sepse një rini shqiptare e pa shkolluar jo e fortë ekonomikisht dhe pa personalitet, është shumë e kollajshme për ta nënshtruar dhe për ta kthyer në skllavë të krimit të organizuar dhe të trafiqeve të drogës, që tashmë Edi Rama Shqipërinë e ka kthyer në qendër të tyre.

Shumëkush të cilët kanë besuar dhe kanë menduar që Shqipëria do bëhej një ditë, janë bërë pesimistë. Kam disa ditë që takoj individë të caktuar, personalitete në fushat e tyre të cilët ata kanë hulumtuar dhe ndihen shumë pesimistë. Ndihen pesimistë për shkak të reagimit të shoqërisë shqiptare . Ndihen pesimistë për shkak të forcimit ekonomik të Edi Ramës, ku thonë është forcuar ekonomikisht me paratë e drogës. Ka nënshtruar Policinë e Shtetit, kanë nënshtruar Prokurorinë, kanë nënshtruar Gjykatat dhe kanë nënshtruar grupin diplomatik që i përdor sa herë t`i dojë qejfi. Ndihen të frustruar dhe pesimistë.

Por, unë ju them herë pas here dhe iu kërkoj ndoshta edhe me delikatesë po them që nëse do kishte mbi 1000 të rinj që do rrinin para zyrës së Kryeministrisë së Edi Ramës, non-stop për t`i thënë atij që të mos i trajtojë shqiptarët si qenie që nuk ekzistojnë. Mos t`i trajtojë shqiptarët si individë apo si karikatura në pikturat e tij. Mos t`i trajtojë shqiptarët si skllevër të grupit dhe të sektit të tij. Jam e bindur që situata do ndryshonte dhe përgjigja e tyre: A do ndodhë një ditë kjo? Unë sot dua t’ju bëj një pyetje. A do të ishit të gatshëm ju të ftonit të rinjtë e forumit rinor të PD-së, forumit rinor eurosocialist shqiptar, qofshin këto të rinj dhe të reja të çdo partie politike apo edhe që s`kanë votuar asnjëherë?

A do ishit të gatshëm ju që t`i ftonit ata për t`i bërë ballë një njeriu që fatkeqësisht me votat e LSI në 2013-ën kur u bë Kryeministër, të cilat e fuqizon dhe e ndihmuan për të uzurpuar shtetin shqiptar? A do ishit të gatshëm ju për tu ngritur murin e ndalesës të këtij njeriu të çmendur që po merr në qafë Shqipërinë dhe shqiptarët? Po shkatërron të rinjtë dhe të ardhmen e tyre. A do ishit të gatshëm ju për t`i thënë stop këtij njeriu dhe grupeve të tij kriminale? Nëse njëri nga ju këtu do të jetë gati, unë jam totalisht me to.

Kjo është pika e parë e rendit tonë të ditës, kontakti dhe takimi me të rinjtë për t`i pyetur nëse duan ta ndryshojnë këtë realitet. Nëse duan të ndryshojnë këtë situatë. Kjo është detyra e secilit nga ju që nga Shkodra e deri në Vlorë, që nga Korça në Sarandë, që nga Dibra në Skrapar. Kjo është sfida që ne kemi gjatë fazës së parë të civilizimit. E tha pak më përpara Floida, që duhet ngritur grupi i punës. Unë jam e bindur që secili nga ju ka 10 shokë dhe ju bëheni 10 veta. Këta 10 veta janë të bindur që mund të bëjnë nga 100 vota. Kështu do të shkojë zinxhiri. Zinxhiri i ndryshimit të realitetit. Zinxhiri i ndryshimit të kësaj fatkeqësie që i ka rënë Shqipërisë. Besoj të gjithë e keni lexuar librin ‘Dashuri në kohën e kolerës’

Dhe ne sot jemi protestë në kohën e kolerës, për ta luftuar këtë sëmundje që po zhduk shqiptarët, këtë sëmundje që po i plak shqiptarët sepse nga populli më i ri që ka qenë në Europë është kthyer në një nga popujt më të plakur të Ballkanit, nuk mund t’ju them motra dhe vëllezër se jeni shumë më të vegjël. Mund të bënit një zgjidhje shumë të thjeshtë secili nga ne të qetësohet të merrte një vendim brenda vetes së tij, për të ikur dhe për tu larguar, për të ndërtuar një jetë ndryshe, por ndryshe nga të tjerët, ne kemi bërë një zgjidhje tjetër për të qëndruar këtu dhe për ta ndryshuar këtë realitet.

Sepse po të largoheni, mbas shumë vitesh kur të bëheni prindër, dhe fëmijët tuaj të thonë çfarë është Shqipëria, por të ndihet një krenar që fëmijët tuaj të rriten në Shqipëri, të jenë konkurrent të çdo të riu dhe të reje në Angli, në Gjermani, në Francë, në Spanjë, në Itali. Sepse shqiptarët gjenetikisht janë popull i zgjuar, gjenetikisht shqiptarët janë një popull energjik, prandaj këtë gjen që kemi ta nxjerrim në pah dhe ta kthejmë këtë në pikën tonë të fortë duke i ndryshuar realitetin e dhimbshëm këtij vendi.

Lëvizja Socialiste për Integrim është e gatshme për ço gjë, të jetë pjesë në çdo aksion tuajin, ashtu siç kemi qenë. Puna juaj kryesore është që të punojmë çdo ditë, gjimnazistët në çdo klasë për ti sensibilizuar, dhe kush është sensibilizimi? Sensibilizimi është për të ndërgjegjësuar edhe mësueset sepse ata që janë më të kërcënuar më shumë se kushdo tjetër, të cilët kërcënohen me bukën e fëmijëve, të cilët kërcënohen me portalin famëkeq të Edi Ramës për ti hequr nga puna. Duhen ndërgjegjësuar ata sepse janë ta që do të edukojnë brezat e ardhshëm për ti bërë shqiptarët me integritet dhe me dinjitet.

Nëse ne do të kemi një mësues të përulur, një mësues të kapur atëherë do të ngrihej nga varri Petronini Luarasi, Motrat Qiriazi sepse jo vetëm do të ndiheshin të fyer, por të ndiheshin të vrarë për herë të dytë, jo nga pushtuesit, por nga vëllezërit dhe nga motrat e tyre, prandaj mësuesit tanë, ju nxënësit e gjimnazeve duhet ti sensibilizoni për të reaguar ndaj kësaj farse, e cila jo vetëm shkatërroi arsimin, por po shkatërron shpirtin dhe të ardhmen e një kombi.

Studentët kudo që janë, në çdo universitet duhet të kuptojnë që universitete shqiptare, janë universitet publike, janë universitete që paguhen nga taksat e prindërve të tyre, janë universitet të cilat nuk janë për të bërë lojëra politike të grupeve të caktuara, por janë universitete që duhet të çojnë para dijen dhe kërkimin shkencor. Studentët duhet të përballen edhe me korrupsionin, duhet të përballen edhe me kushtet e vështira, duhet të përballen edhe me padijen që po ulet këmbëkryq  në universitet tona sepse pedagogët e mirë largohen sepse nuk asnjë të ardhme, nuk kanë mundësinë e pagesave dhe ngelemi në dorë të mediokritetit ashtu siç po ndodh rëndomtë tashmë në universitetet publike.

Sepse strategjia e qeverisë së Edi Ramës është shkatërrimi i universiteteve. Dhe po shkatërrove universitetet ke shkatërruar të ardhmen e një kombi. Prandaj studentët shqiptarë, ata që në ’90 ishin në krye të të gjithë lëvizjes për rrëzimin e regjimit komunist, ata sot duhet të jenë në krye të lëvizjes për emancipimin, edukimin dhe civilizimin e brezit të ri shqiptar. Të gjithë ata të rinj dhe të reja të cilët kanë në dorë sot nga një diplomë, diplomë e cila po humbet vlerën çdo ditë e më shumë për shkak të mungesës së vendeve të punës, ku shikojmë studentë juridiku apo të ekonomikut që përfundojnë ose në call center, ose në pikat e basteve, ose në fasone, ose kamarierë. Jo se duhet të kemi frikë dhe turp nga puna, sepse puna është nder, por për të gjithë këta të rinj dhe të reja duhet të sensibilizoheni, të revoltoheni dhe të protestojmë. Të angazhoheni për të krijuar një ambient komplet të ri. Sepse zgjidhja nuk është largimi. Zgjidhja është krijimi i një klime që secili nga ne të krijojë mundësinë për të hapur biznese të reja, për të krijuar vende të reja pune, për ta zhvilluar dhe evoluar më së miri ekonominë shqiptare.

Sepse një popull i ri i ka mundësitë për të zhvilluar dhe për të implementuar programe më të mira, më të fundit dhe më të rejat. Shqiptarët kanë ditur ta bëjnë, e anë bërë dhe do vazhdojnë ta bëjnë. Vetëm një njeri frikacak dhe një njeri i lig do të mundohet t’i ndalojë ata. Prandaj ne nuk na ndalon dhe na frikëson dot Edi Rama më grupet e tij. Pra të gjithë së bashku, me gjimnazistë e studentë, me të rinj dhe të reja, të shkolluar e të pa shkolluar, t’i japim dorën njëri tjetrit, për t’i dhënë forcën dhe besimin në radhë të parë prindërve tanë, vëllezërve dhe motrave tanë, mësuesve tanë, pedagogëve, mjekëve, komshinjve, shoqërisë, të gjithëve se ky realitet mund të ndryshojë po të jemi të gjithë së bashku. Këtu mund të vazhdoj e të flas pafund, por në ditët në vazhdim me të gjitha grupet e punës ne do të jemi në kontakt.

Shtabet e Lëvizjes Rinore për Integrim  do të kooperohen brenda shtabeve të LSI-së dhe të LGI-së. Mos harroni që në bazë të statutit të LSI-së, 30% e listave për këshilltarë në bashki janë të LRI-së. Ju keni përgjegjësinë e madhe të kandidatëve dhe kandidateve, të cilët duhet të jenë jo vetëm dinjitozë dhe me integritet, por duhet të jenë dhe ata përfaqësues të cilët e meritojnë për të pasur siglën e LRI-së. Është një punë e madhe, por përveç se është një punë e madhe është dhe një punë e bukur sepse ju jep shansin dhe mundësinë për t’u njohur më shumë më njëri-tjetrin. Unë dua të them që Lëvizja Rinore për Integrim rritet.

Unë dua të them që LRI rritet çdo ditë. Sot pjesa më e madhe e LSI në të gjithë Shqipërinë për fatin e saj të mirë, drejtohet motivohet dhe organizohet nga ish-Lëvizja Rinore për Integrim. Kryetarja e parë e LRI është sot Nënkryetare e LSI. Kryetari I dytë, Braimllari është sot Sekretar i Përgjithshëm i LSI. Kjo do të thotë që në themelimin e saj LSI nuk u krijua si një forcë politike në shërbim të një grupi njerëzish por u krijua si një forcë politike për ti shërbyer të rinjve, për tu hapur rrugën të rinjve. Për ti krijuar shanset dhe mundësinë, brezit të ri, të rinjve shqiptarë dhe të rejave shqiptare që ky vend bëhet dhe do të bëhet dhe do të lulëzojë vetëm po të drejtohet nga ju, të rinjtë, zemra forca dhe energjia e këtij populli.

Ndihem krenare sot që jam këtu, ndihem me besim të plotë por ndihem dhe e gatshme për të bërë një premtim.  Shqiptarët janë mësuar të dëgjojnë premtimet e politikanëve që asnjëherë nuk I mbajnë. Por unë sot këtu me ju kam një premtim zemre. Kam një premtim ashtu siç nënat tuaja kur ju përkundnin dhe ju ushqenin me gji, i luteshin Zotit që t’u ruante dhe t’u mbronte, unë sot përpara jush dhe përpara Zotit, me kosto apo pa kosto nuk do të ndalem në asnjë moment, për të denoncuar çdo krim që bëhet ndaj të rinjve shqiptarë. Nuk do të ndalem për të thënë të vërteta që ndoshta janë të hidhura  dhe nuk mund t’u pëlqejnë sepse ka ardhur koha që politikanët shqiptar të jenë të drejtpërdrejtë, jo vetëm me veten e tyre por duhet të jenë të drejtpërdrejte, transparentë, të pastër, të sinqertë, në fjalët dhe punën e tyre që bëjnë. Pse? Shqiptarët janë populli më I vjetër në Ballkan, por janë dhe populli që kanë vuajtur më shumë nga të gjithë. Prandaj nuk meritojnë më të tallen, por meritojnë besimin, meritojnë dashurinë  e klasës politike.

Kur thashë që ju betohem sot, e them sinqerisht. Për mua Zoti është një institucion hyjnor i cili më drejton dhe më udhëheq në rrugën e drejtë. Besoni në Zot, sepse duke besuar në Zot do besoni në Atdhe. Duke besuar në Zot, do besoni në familje. Duke besuar në familje do besoni në të ardhme. Një Shqipëri pa familje, nuk ka të ardhme. Një Shqipëri pa rini, nuk ka as familje dhe nuk do të ketë as emër. Prandaj po ju them sot që nuk do të ndalem deri sa të kem frymë, nuk do të ndalem sepse misioni im nuk është mision për të qenë kukull, as për të qenë një mision kalimtar nga një dorë në tjetrën. Misioni im është që t’i kthehet politika të rinjve dhe të rejave shqiptarë, që t’i kthehen fatet e të rinjve në dorë, jo të atyre vajzave dhe djemve të përkëdhelur, të cilët përfitojnë çdo gjë nga mami dhe babi, por të atyre djemve dhe vajzave të cilët me librat mbi gjunjë punojnë për të fituar bukën e gojës dhe për të mbajtur familjet e tyre. Për ata djem dhe vajza, të cilët sakrifikojnë, apo janë dhe jetimë dhe përballen më fatkeqësitë dhe vështirësitë , apo dhe me varfërinë, ky është misioni im: t’iu kthehet politika dhe vendimmarrja këtyre të rinjve. Këtyre të rinjve të cilët njohin punën, njohin të mirën, njohin dhe të keqen. Duhet të kuptojmë diçka. Nuk mund të lejoni ju që të vendosin për fatin tuaj të tjerët. Duhet t’i merrni fatet tuaja në dorë dhe të vendosni ju për fatet tuaja. Unë ju falënderoj, ju jam shumë mirënjohëse dhe jam e bindur që në ditët në vazhdim do të jemi në kontakt me njëri-tjetrin. Dhe integrimi i strukturave të LRI-së, në çdo shtab elektoral të qarkut, në çdo shtab elektoral bashkie, në çdo shtab elektoral njësie administrative, rajoni apo lagjeje. Deri në zbërthimin e saj në qendrat e votimit. Puna me votuesit për herë të parë, puna me studentët, puna me të rinjtë, dhe më pas delegimi dhe evidentimi i çdo vote gri, i çdo vote e cila është e pamundur për t’u kapur, është detyra juaj për ta evidentuar dhe për ta çuar drejt kutisë së votimit. Ashtu sikurse të gjithë shokët dhe shokët tanë të cilët sot nuk janë këtu, por për arsye të tyre, qofshin këto ekonomike apo studimore janë jashtë Shqipërisë, duhet t’i ri kontaktojmë të cilët network-un e tyre ta kthejnë në avantazh dhe ta kthejnë në eficiencë të plotë për të shpërndarë kudo misionin tonë. Zoti ju ruajte ju dhe familjet tuaja.

 

/ In News / By Elisa Piperi / Comments Off on Monika Kryemadhi: Nëse ne nuk do të kemi të rinj dhe të reja të cilët duan të krijojnë të ardhmen e tyre në Shqipëri nuk mund të ketë një shtet që ndërton institucione të forta

Kryemadhi për protestat: Rama në vështirësi, qëndresa duhet të vazhdojë

Intervista e Kryetares së LSI-së, Monika Kryemadhi, në emisionin ‘Zonë e Lirë’ në ‘Tv Klan’

Znj. Kryemadhi, sipas teje, Edi Rama do ta çojë deri në fund projektin e kësaj rruge? Dhe gjithashtu Edi Rama a do ta çojë deri në fund projektin e Teatrit Kombëtar?

Unë mendoj që Edi Rama është në cep, në korner, është ashtu sikurse në atë cepin e ringut dhe grushtimi që ka pasur e ka pozicionuar në atë pozicion. Kjo qëndresë duhet vazhduar jo vetëm nga banorët, por tashmë këtyre banorëve do t’u duhet suporti edhe i shumë të tjerëve që preken nga projektet arbitrare të Edi Ramës. Sepse është si puna e atyre që kur të të vijë radha ty, nuk do të kesh më njerëz të të suportojnë. Besoj se do ta ketë shumë të vështirë për të shkuar sepse edhe moralisht ai e ka betejë të humbur, qoftë Teatrin, qoftë edhe Unazën e Re. Edhe financiarisht po përsëri ai e ka betejë të humbur, nuk i bën dot.

Të gjithë ne kur vijmë në Tiranë, kur hymë ose dalim prej Tiranës nervozohemi aq shumë tek rrethrrotullimi i Shqiponjës apo edhe tek Pallati me Shigjeta, por ky 48 milionshi që do të hidhet për këtë projekt, nuk do ta zgjidhi këtë gjë, do të jetë e njëjta gjë. Sepse edhe kur shkon për Kamëz tek rrethrrotullimi i Casa Italias njëlloj e ke me nën dhe mbi kalim, por prapë trafik ke aty. Unë shoh që tek ky njeri nuk është çështja tek paraja, është çështja tek dëshira. Se mund të kesh para, por të vjen një sëmundje dhe të merr për tre muaj.

/ In News / By Elisa Piperi / Comments Off on Kryemadhi për protestat: Rama në vështirësi, qëndresa duhet të vazhdojë

“Astiri”, Braimllari: Kjo është pabesia e Edi Ramës, sepse ai nuk kupton ndjenjën e familjes

Prononcimi i deputetit të LSI-së, Endrit Braimllari në protestën e banorëve të Unazës së Re

Ka informacione se Blerina Gjylameti dhe deputetë të tjerë të Partisë Socialiste po negociojnë me banorët e zonës që këta të fundit të pranojnë ofertën e qeverisë, nuk e di a e keni këtë informacion?

Është e turpshme se si Edi Rama sjell deputetë të Partisë Socialiste tek Unaza e Re, jo për të dëgjuar këto banorët, por për të futur përçarje dhe intriga tek njëri tjetri. Jam në dijeni nga vetë banorët që ka pasur përfaqësues të Partisë Socialiste, të cilët i kanë shkuar shtëpi më shtëpi, për ti thënë që mos dilni në protestë, për të ulur ritmin e protestës sepse ne do gjejmë një zgjidhje për ju, por kjo gjë nuk ka të bëjë më një individ, kjo ka të bëjë më besimin që duhet të kenë qytetarët. Edi Rama, jo vetëm Blerina Gjylametin të sjelli këtu, por të sjelli kë të deputetë të dojë, këto banorë janë të vendosur për ti shkuar deri në fund sepse këto kërkojnë drejtësi.

Sot ka rënë kauza e Edi Ramës dhe Partisë Socialiste, bashkëqeverisje me qytetarët, nëse do të kishim një bashkëqeverisje me qytetarët, do të kishim bashkëqeverisje me këto banorë këtu, duhet tu kishë dëgjuar zërin këtu dhe ndihmuar këto banorë, por nuk ka një bashkëqeverisje me qytetarët, ka një bashkëqeverisje me krimin e organizuar dhe oligarkinë. Blerina Gjylameti, edhe kushdo tjetër deputetë të mos guxojë të takojë dhe të përçajë banorët, por të vijë këtu së bashku me drejtorinë e rrugëve dhe institucionet e tjera për të dëgjuar zërin e këtyre banorëve.

Por nuk kanë guximin ta bëjnë këtë gjë sepse erdhën këtu edhe i mashtruan në sytë e të gjithë shqiptarëve, e keni me zë dhe figurë Edi Ramën kur i thotë që edhe Enver Hoxha të çohet nga varri, shtëpitë tuaja nuk shemben. Pra ai ka premtuar në fushatë, që do tua legalizojmë shtëpitë nuk do ua shembim deri sa i mori votën dhe sot nuk ka guxim të vijë ditën ti dëgjojë, por vjen si skuth natën dhe kjo është pabesia e Edi Ramës ndaj qytetarëve të këtij vendi. Ndaj ne sot më shumë se kurrë jemi të bindur që të gjithë së bashku do të jemi këtu për të protestuar, për ta larguar një herë e përgjithmonë Edi Ramën sepse jo vetëm banorët e Unazës, por janë edhe banorët e Bulevardit të Ri, janë banorët e Shkozës që kërkojnë drejtësi dhe zgjidhje.

Nga krahu tjetër ka patur një tentativë nga ana e kreybashkiakut sidomos nga ana e kryeministrit për ti për ti përçarë banorët duke pretenduar se shumë prej tyre kanë pranuar ofertën për të shkuar në Shkozë dhe për të marrë banesa sociale apo bonusin e qerasë, si e shpjegoni këtë lëvizje të mazhorancës?

Z.Xhelili, përfshirja e kryetarit të bashkisë të Tiranës në këtë histori thellon akoma më shumë korrupsionin, thellon akoma më shumë pabesinë. Përfshirja e Erion Veliaj-t në këtë situatë ka të bëjë më shumë për kapital politik sepse Erion Veliaj do të rrisë kredencialet e tij politik tek Edi Rama për të siguruar kandidimin sepse është vetë në ditët më të zeza.

Këtu nuk përçarje mes banorësh, këtu ka vendosmëri për të vazhduar përpara sepse e kam thënë edhe ditën e parë edhe e them, kjo nuk është një protestë politike, kjo është një protestë qytetare dhe nuk përçahen sepse këto protestojnë për të drejtën e tyre, për pronën ku ka 28 vite që derdhin djersë për ta ndërtuar dhe Edi Rama po ja mohon vetëm me një kryq në derën e tij.

Si do të ndjehet Edi Rama, çdo deputeti i Partisë Socialiste, çdo anëtar i Partisë Socialiste, çdo qytetar i këtij vendi nëse në një ditë të mirë në mëngjes vjen një përfaqësues dhe në derën e shtëpisë vendos një X dhe thotë nesër kjo shtëpi do të jetë. Çfarë përjeton ai fëmijë aty që ka 28 vite që është rritur në këtë zonë, çfarë përfiton ai familjar që ka derdhur djerse dhe mund për ta ndërtuar këtë shtëpi.

Kjo është pabesia e Edi Ramës sepse Edi Rama nuk kupton ndjenjën e familjes, nuk kupton hallet dhe problem e shqiptarëve sepse ai ka kohë që është larguar nga qytetarët e thjeshtë të këtij vendi. Lidhja e Edi Ramës është me krimin e organizuar dhe me oligarkët dhe jo me qytetarët e këtij vendi.

Përse kanë të drejtë banorët dhe jo qeveria në këtë situatë?

Po, është shumë e drejtë që banorët kanë të drejtë dhe janë në të drejtën e tyre. Pse? E para, kanë 28 vite që paguajnë taksat. E dyta, në këtë zonë ku ne po protestojmë sot dhe i jemi bashkëngjitur protestës së banorëve, ka tre tipologji. Ke disa ndërtesa që janë të legalizuar, ke disa ndërtesa që janë në proces legalizimi dhe ke disa të tjera të cilat nuk kanë aplikuar. Atëherë, si ka mundësi që kjo ka qenë zonë në zhvillim, pranë ka qenë njollë ku nuk mund të ndërtohet dhe ALUIZNI apo institucionet përkatëse i kanë pajisur këta me certifikatë pronësie. Nga ana tjetër, si ka mundësi që ALUIZNI ka pranuar që të vijnë e të bëjnë matjet këtu, të paguhen faturat e ALUIZNIT dhe të ndjekë procedurat. Pra, kjo tregon që janë në të drejtën e tyre. Pastaj, vulën e të drejtës së tyre ia vë vetë Edi Rama, ku i thotë në fushatë që Enver Hoxha të çohet nga varri, shtëpitë tuaja nuk do preken dhe do legalizohen. Pra, këta janë në të drejtën e tyre legjitime. Opozita është në krah të qytetarëve.

/ In News / By Elisa Piperi / Comments Off on “Astiri”, Braimllari: Kjo është pabesia e Edi Ramës, sepse ai nuk kupton ndjenjën e familjes

Silva Caka: Rama sjellje prej naziskini me banorët. Emergjencë kombëtare çlirimi prej tij

Prononcimi i deputetes së LSI-së, Silva Caka në protestën e banorëve të Unazës së Re

Mirëmbrëma, të gjithëve siç besoj e dini për aq kohë sa e keni ndjekur këtë protestë në çdo ditë të saj. Protesta tashmë ka hyrë në ditën e 26 të saj dhe nuk kemi ende asnjë reagim nga qeveria për të patur një komunikim midis qeverisë apo edhe bashkisë me qytetarët e Unzës së Re. Marr shkas nga ajo që ka ndodhur sot, me 2 arrestime të reja, të cilat ashtu siç i përmendi edhe kolegu im i Partisë Demokratike, nuk ka ende një arsye për arrestimin e tyre që dëshmojnë edhe njëherë arrogancën e qeverisë dhe mbi të gjitha vdekjen e drejtësisë dhe të reformës në drejtësi në Shqipëri dhe e kemi thënë me kohë që reforma në drejtësi do të sillte pikërisht këto pasoja sepse jemi shumë të bindur që edhe ato djem, që janë arrestuar dhe kanë marrë masën e sigurisë me burg, si Dori apo edhe si djalit tjetër që i janë thyer gishtat, edhe sot 2 zotërinjtë që janë arrestuar sigurisht do të marrin dënim ashtu sipas urdhrave të Edi Ramës.

Unë kam vetëm një pyetje për Edi Ramën, a lihet kjo nënë shtatzëne në mes të katër rrugëve dhe pa e futur në shtëpi, duke i shembur shtëpinë, a lihet një vajzë e re që pritet të bëhet nënë në mes të katër rrugëve dhe ti i premton që do t’ia prishësh shtëpinë dhe nuk do ti japësh asnjë lloj dëmshpërblim, këtë mund ta bëjë vetëm një njeri që është më i keq se pushtuesit. Fatmirësisht, ne sot jemi në një datë historike, sepse para shumë vitesh ne jemi çliruar nga pushtimi nazist, por mesa duket ai që është më i keq se nazistët është një njeri i cili votohet nga populli dhe që e drejton popullin. Kështu që është emergjencë kombëtare të çlirohemi një orë dhe më përpara nga ky njeri dhe më këtë rast unë do doja shumë që të uroja të gjithë shqiptarëve Gëzuar Festat dhe mbi të gjitha në këtë ditë të shenjtë ti ndërgjegjësojë të gjithë sidomos banorët e Unazës së Re që kanë treguar një shenjë të jashtëzakonshme solidariteti dhe jo vetëm solidariteti por edhe qëndrese dhe duke ju uruar festat ju bëj thirrje të gjithë shqiptarëve është edhe njëherë e nevojshme që të çlirohemi nga pushtuesit. Faleminderit

/ In News / By Elisa Piperi / Comments Off on Silva Caka: Rama sjellje prej naziskini me banorët. Emergjencë kombëtare çlirimi prej tij

Klajda Gjosha: Deklaratat e shfrenuara nacionaliste fshehin mospërmbushjen e detyrave

Intervista e deputetes së LSI-së, për rubrikën ‘Opinion’ në ‘News 24’

E nisim me komentin tuaj mbi miratimin nga Parlamenti Evropian, të raportit për Shqipërinë, raport pozitiv, aq pozitiv ishte dhe qasja drejt çeljes së negociatave përkundër mesazheve të ashpra, le të themi, që dërgoi Kryeministri Rama ndaj Brukselit. Si e patë këtë?

Është një raport që paraqitet për herë të tretë përpara Parlamentit Evropian, pra nuk është një risi. Pra, le të themi Parlamenti Evropian ka qenë gjithnjë një mbështetës i procesit të integrimit të Shqipërisë, por edhe të gjithë Rajonit, apo Ballkanit Perëndimor dhe është për t`i përgëzuar dhe falënderuar të gjithë përfaqësuesit e Parlamentit Evropian, sepse ata janë një zë i fuqishëm i shtyrjes së këtij procesi për të gjithë ne, ashtu sikundër është edhe Komisioni Evropian. Problemi për në asnjëherë nuk ka qenë Parlamenti apo Komisioni, por ka qenë Këshilli. Pra, akt që ka të bëjë shumë herë me një veprim më të thelluar dhe analizuar që bëhet pikërisht nga liderët e 28 vendeve anëtare, aty ku diskutohet realisht ecuria e Shqipërisë dhe ku preken shumë çështje, shumë herë më të thelluara sesa ç’mund të diskutohet në një raport të përgjithshëm në Parlamentin Evropian. Megjithatë, është një hap patjetër dhe unë e kam thënë gjithnjë që për ne negociatat janë jetike, sepse në një vend ku mungon kultura e mirëqeverisjes dhe ku shpeshherë liderët marrin disi pamje autokratike, të gjithëve u pëlqen që të shkojnë drejt këtij drejtimi, negociatat janë i vetmi moment ku mund ta drejtojnë Shqipërinë në atë kornizën e rregullave dhe standardeve, të cilat sot ne, fatkeqësisht, nuk i kemi. Pavarësisht mesazhit pozitiv që jep Parlamenti Evropian, nuk është se Shqipëria ka ndriçuar në të 5 prioritetet, apo në të gjithë kriteret që kërkohen nga vetë Bashkimi Evropian. Sot kemi shumë diskutime, si për çështjet e krimit të organizuar, çështjet e korrupsionit, Reforma në Drejtësi, e cila deri-diku është e penguar, për mos të thënë që sistemi momentalisht është në një kolaps total dhe këtu ka shumë çështje për t’u diskutuar. Mungesa e Gjykatës Kushtetuese e kështu me radhë, duke qenë e duke e bërë Shqipërinë një vend unik le të themi pa një Gjykatë Kushtetuese dhe pa një Gjykatë të Lartë. Dhe ka pyetje të mëdha. Megjithatë, unë sërish e përgëzoj dhe uroj që në të gjitha etapat, pse jo ne të marrim një përgjigje pozitive, pavarësisht se unë e kam parë gjithmonë me skepticizëm, duke parë jo vetëm situatën e brendshme të Shqipërisë, duke analizuar së brendshmi, por duke parë dhe realitetin se çfarë do të ndodhë me vetë Bashkimin Evropian vitin që vjen, me zgjedhjet që ata kanë. Do të kemi një ndryshim të lidershipit, le të themi, apo të drejtimit të vetë presidencës evropiane dhe të zgjedhjeve në Parlamentin Evropian.

Ndalemi pak tek apeli që është bërë nga raportuesi për Shqipërinë, Knut Fleckeinstein. Sigurisht dhe ai vlerësoi dhe atë që ndodhi me miratimin e raportit për Shqipërinë, por ndërkohë tha se Shqipëria duhet të ecë përpara. Duhet të jetë bashkë politika që t`i kryejë këto reformat e domosdoshme, një prej të cilave është Reforma në Drejtësi, por edhe Zgjedhorja, nuk është më pak e rëndësishme. Do kemi një parlament konstruktiv tha Fleckeinstein, në mënyrë që të çelen negociatat në 2019-n…

Kjo thirrje dhe ky apel është më se i drejtë. Dëgjohet si nga opozita ashtu edhe nga mazhoranca. Problemi është tek politika e brendshme, tek mënyra se si trajtohet opozita shpeshherë në këtë vend dhe pse nuk ndodhet sot opozita në Parlament. Unë shpeshherë e kam thënë që nuk është një bojkot i Parlamentit, është një marrëdhënie totalisht e kushtëzuar, sepse po të analizojmë iniciativat që ne kemi pasur në 1 vit e gjysmë si opozitë janë shumë herë më të shumta se ato që ka sjellë mazhoranca në Kuvendin e Shqipërisë. Ne kemi propozuar dy amendamente për zgjidhjen e ngërçit të reformës në drejtësi dhe askush nuk denjon të paktën t’i sjellë në komision për diskutim. Opozita ka bërë draftin e saj për Reformën Zgjedhore dhe askush nuk ka denjuar të dëgjojë për këto propozime konkrete dhe më pas shohim që mazhoranca del në një konferencë të jashtëzakonshme, propagandën që ne jemi mësuar ta shohim gjithmonë që: ne e kemi gati, hajdeni votojeni. Në një vend demokratik nuk funksionon kështu. Institucionet duhet të jenë ato që duhet të jenë funksionale dhe këtu fillon A-ja e demokracisë dhe A-ja e respektit që në fakt mazhoranca duhet të ketë ndaj opozitës, pavarësisht votave që ajo i ka dhe që i përdor shpeshherë edhe me arrogancë në këtë institucion. Reformat patjetër që duan dy palë, ashtu sikurse edhe Reforma Zgjedhore. Le të mos harrojmë që Reforma Zgjedhore ka mbi pesë vite tashmë që pret, sepse rekomandimet e OSBE-ODIHR-it vazhdojnë të mbeten diku në sirtarë dhe askush nuk denjon që t’i shohë e të vazhdojë më tej për t’i miratuar. Problemi me reformën në drejtësi absolutisht nuk qëndron tek opozita, pasi opozita i ka dhënë votën e saj, i ka miratuar si ndryshimet kushtetuese ashtu edhe 7 ligjet, të paktën pjesa e LSI-së. Tashmë është një vullnet i mazhorancës apo edhe i vetë institucioneve të pavarura të sistemit të drejtësisë, të cilat duhet të vazhdojnë me implementimin e kësaj reforme. Dhe besoj që këtë thirrje e kanë bërë edhe ndërkombëtarët dhe jo vetëm opozita. Sepse është shumë e kollajtë të thuhet që është faji i opozitës, por nuk është kështu.

Po për Reformën Zgjedhore faji i kujt është?

Përsa i përket Reformës Zgjedhore deri diku komisioni Ad-Hoc ka punuar. Opozita ka sjellë alternativën e saj. Në fund të fundit, të paktën kërkesa që LSI ka bërë është se nuk ka rëndësi sistemi, mazhoritar, proporcional, si të duan ta bëjnë sistemin. Çështja është si do të zgjidhim ne shitblerjen e votës dhe ky është thelbi ku ne duhet të përqendrohemi tek kjo reformë. Dhe e keni parë besoj që askush nuk diskuton për këtë çështje. Të gjithë flasin se si do të zgjidhim komisionet, sa partiakë do të jenë këto komisione, sepse gjithsecili ka ato interesat e votave të partive që përfaqësojnë, por askush nuk diskuton për thelbin e çështjes që është shitblerja e votës. Dhe ne duhet të jemi aty pikërisht për të diskutuar këtë mekanizëm. Duke qenë se opozita nuk është dëgjuar, ndaj edhe ka pasur një ngërç të dialogut mes palëve, por duke pasur parasysh edhe gjithë arrogancën që përdor qeveria.

Por duhet pasur parasysh edhe fakti që ju nuk jeni në Parlament znj. Gjosha, ju mund ta quani marrëdhënie të kushtëzuar apo sido që ta quani, por fakti është që ju nuk jeni aty dhe bota shikon në Shqipëri një parlament gjysmak…

Ne mund ta shkojmë për ta votuar nëse bihet dakord për një reformë zgjedhore, e cila në radhë të parë mbron votën e qytetarit dhe i jep atij të drejtën të votojë i lirë. Por nëse diskutojmë për një reformë që mbështet njërën apo tjetrën parti, unë besoj që askush nga ne nuk do e donte një reformë të tillë.

Qershori i vitit të ardhshëm do të na gjejë edhe ne në një moment zgjedhor dhe shanset janë që brenda vendit nuk do të ketë ulje tonesh. Evropa do të jetë në zgjedhjet për Parlamentin Evropian gjithashtu, kështu që shkojmë në një situatë krejtësisht të paqartë, si së brendshmi ashtu edhe së jashtmi përsa i përket procesit të çeljes së negociatave. Në një situatë të tillë, a ka një farë të drejte kryeministri Rama që t’i luajë të gjitha gurët që ka në dorë?

Fatkeqësisht gurët luhen atëherë kur nuk i ke plotësuar detyrat e shtëpisë dhe kur nuk shkon dot në Bruksel me fakte konkrete, atëherë fillon e luhet kjo karta e nacionalizmit të shfrenuar siç e dëgjuam edhe në komunikimin e kryeministrit në Pejë, ku përveç faktit që hidhen ide të bashkimit kombëtar e kështu me radhë, patjetër që ka edhe një lloj presioni që i vendoset vetë BE-së për ti treguar që nëse ti nuk na pranon kështu siç jemi, ne kemi edhe karta e alternativa të tjera për të luajtur, gjë që nuk është e vërtetë. Shqiptarët e kanë një aspiratë dhe unë besoj që të gjithë biem dakord që është perspektiva evropiane. Po përtej kësaj, ne duhet të mësojmë të respektojmë një shtet të pavarur që është Kosova. Ka 10 vjet që Kosova është shtet i pavarur dhe për sa kohë ne vazhdojmë t`i kërkojmë dhe Serbisë dhe vendeve të tjera që ta njohin Kosovën, besoj që Shqipëria të paktën duhet të ketë një rol rigoroz të heshtjeve dhe duhet të respektojë pavarësinë e Kosovës dhe mënyrën se si vetë Kosova është sot një shtet i pavarur, e institucionet e saj dhe në rrugëtimin e saj në vetë perspektivën evropiane që ajo ka. Më vjen keq se në vend që këto dy shtete të fokusohen tek integrimi ekonomik, bashkëpunimi ekonomik, forcimi i tregjeve, ku këtu duhet të fillojë. Kjo është pjesa. Duam të themi bashkime dhe ndryshime kufijsh, këto janë teza, të cilat, fatkeqësisht, hidhen në momente kur liderët gjenden në vështirësi, apo kur duan të tërheqin vëmendje për çështje të caktuara dhe për të larguar realisht vëmendjen nga ato çështje konkrete, me të cilat sot ndeshet vendi. Po të lexojmë ne vetë raportin e Parlamentit Evropian, apo që është miratuar sot në Parlamentin Evropian, pavarësisht të gjithë konotacionit pozitiv në të cilën ne e vendosim, sepse ata janë pro çeljes së negociatave. Po ta analizojmë ka probleme konkrete për azilkërkuesit. Një numër të madh azilkërkuesish që Shqipëria ka pikërisht në vendet më kryesore të BE, që janë Franca e Gjermania. Mos të harrojmë që Franca ka pasur një zë të fortë në takimin e fundit të Këshillit për këtë çështje. Kemi një çështje që është jashtëzakonisht shumë e ngritur prej vitesh, por që sot është më reale se kurrë, që është çështja e pronës. Është e drejtë themelore e njeriut. Ajo që kemi parë tek Unaza e Re ka të bëjë pak edhe në atë raport pra është e kuadratuar edhe në raportin e miratuar nga Parlamenti Evropian, ku thuhet se duhet zgjidhur njëherë e mirë. Çfarë do të thotë të zgjidhesh njëherë e mirë? Ti je i detyruar t`ia njohësh pronën çdo qytetari, për sa kohë ti ke lejuar që ai të ndërtojë në atë vend të caktuar dhe nuk e ke ndaluar atë. Për sa kohë ti i ke marrë taksën këtij individi për 28 vite, ia ke njohur pronën automatikisht, ndaj dhe duhet ta respektosh. Nëse do të ndërtosh dhe ta zhvillosh vendin është e drejta e çdokujt që duhet ta bëjë, por ama duke respektuar individin dhe qytetarin. Po të shikojmë, është pikërisht kjo çështje edhe në raportin e Parlamentit Evropian të miratuar sot. Për të mos shkuar pastaj te çështjet, që opozita i ka ngritur me forcë, siç janë çështjet e krimit të organizuar. Janë çështje madhore, të cilat nuk cenojnë vetëm Shqipërinë brenda saj, por cenojnë rajonin dhe sigurinë evropiane. Të gjitha këto përbëjnë thelbin e asaj çka duhet të merret Kryeministri Rama dhe shteti shqiptar dhe jo të sjellë ide nacionaliste të bashkimit kombëtar për të bërë presion kundrejt Evropës. Unë nuk jam me këtë, kam qenë ministre Integrimi prej katër vitesh, të gjitha kartat mund të luhen, por Shqipëria nuk ka qenë kurrë në këtë lloj pozicioni për të luajtur këto karta, por duhet patjetër të forcojë shtetin e së drejtës, institucionet, demokracinë. Kjo është ajo, në fund të fundit, për të cilin lufton dhe shpreson çdo shqiptar të ketë në vendin e tij në mënyrë që të mos largohet diku tjetër, për të gjetur një jetë më të mirë.

Çfarë karte duhet të luante Shqipëria tani për të përftuar në fund atë të gjithë synojnë?

Absolutisht duhet të luhej më rezultatet konkrete të pesë prioriteteve kyçe, dhe unë besoj se disa prej tyre dhe i përmenda pak më parë. Kjo do të ishte karta më e mirë.

Mirëpo, situata politike në vend është realisht kaotike, kështu që i bie që këto rezultate deri diku janë të paarritshme dhe se kush e ka fajin pastaj kjo mbetet për t’u diskutuar…

Unë ju siguroj që opozita ka vetëm fjalën dhe e falënderoj median, të cilat na japin mundësinë të shprehemi në mënyrë direkt për të përçuar mesazhin tonë te qytetarët shqiptarë. Ekzekutivi ka punën dhe ka rezultatet, prandaj ne kemi ministra, të cilët përgjigjen, edhe para palës evropiane pikërisht për këto çështje që ne po diskutojmë sot. Prandaj, është shumë e rëndësishme që në muajt në vijim qeveria të fokusohet pikërisht te këto rezultate dhe te çështjet që kanë të bëjnë me pesë prioritetet kyçe, por edhe me ekonominë. Mos harrojmë që procesi i integrimit nuk është vetëm proces politik, por është një proces ekonomik. Dhe mbi të gjitha ajo çfarë ka ngritur si çështje madhore Bashkimi Evropian është pikërisht PPP-të, fshehja e borxhit që qeveria e thotë që është 68 për qind, por që në fakt arrin në 80 për qind. Nëse do bëjmë një analizë të thellë të investimeve nëpërmjet PPP, kjo është e rëndë sepse, në fund të fundit, cila është dhurata që qeveria iu bën qytetarëve shqiptarë apo fëmijëve tanë. A e dini ju që një fëmijë që lind sot, lind me një borxh prej tremijë euro? Për çdo individ që sillet në jetë. Pra, e nis jetën me tremijë euro borxh kundrejt buxhetit të shtetit. Imagjinoni se sa do të rritet kjo shifër në vitet në vijim nëse do të vazhdojmë me këto ritme. Ndaj mendoj se ka shumë punë për të bërë dhe nuk besoj që është vetëm faji i opozitës. Patjetër që ne kemi detyrën tonë t’i ngremë çështjet, por edhe të jemi konstruktivë aty ku duhet. Por, që të jesh konstruktiv të duhet edhe pala tjetër për të ofruar dorën për të shkuar aty ku duhet.

A mund të parashikoni se çfarë do ndodhë në maj në zgjedhjet evropiane?

Është e vështirë, pasi shohim forca të djathta ekstreme që janë të rivitalizuara tashmë në disa nga vendet më kryesore të BE-së. Unë besoj që ato vazhdojnë ende të kenë një forcë të madhe, sidomos në Gjermani, që është një nga vendet më kryesore dhe vendimtare për sa i përket procesit të zgjerimit për vendet e Ballkanit Perëndimor, sepse ka qenë lokomotivë e vendeve të tjera. Besoj që Parlamenti Evropian mund të ketë një lloj ndryshimi në numrat dhe në përbërjen e saj me forcat e djathta. Nuk besoj që do të jenë vendimmarrëse për proceset, e aq më tepër për vendin tonë dhe për vendet e rajonit. Megjithatë ato rrezikojnë të kenë zërin e tyre të fortë brenda Parlamentit Evropian. Unë nuk e imagjinoj dot një Evropë të Bashkuar pa Ballkanin brenda. Është një projekt i paplotë dhe gjithmonë do të sjellë rreziqe. Projekti duhet të jetë edhe konkret, dhe që të jesh i tillë do të thotë që këto vende që kanë probleme kaq të mëdha, siç është Shqipëria, duhet që procesi i reformave të vazhdojë duke qenë brenda Bashkimit Evropian. Besoj gjithmonë që ne kemi nevojë për një kontroll shumë më të fortë dhe e besoj fortë që procesi i negociatave do të jetë ai që mund ta vendosë Shqipërinë brenda në korniza.

/ In News / By Elisa Piperi / Comments Off on Klajda Gjosha: Deklaratat e shfrenuara nacionaliste fshehin mospërmbushjen e detyrave

Monika Kryemadhi: Nderim të pafundëm për ata djem dhe vajza që sakrifikuan jetën për çlirimin e Shqipërisë

Fjala e Kryetares së LSI-së, Monika Kryemadhi

Do doja që në emër të LSI, nëpërmjet këtij ceremoniali, ku vendosim kurorat çdo vit, respektojmë dhe të nderojmë dëshmorët e Luftës Antifashiste Nacional-Çlirimtare, të gjithë ata djem dhe vajza që sakrifikuan jetën e tyre për çlirimin e tyre, për  ta renditur Shqipërinë si një vend fitues, në luftën kundër nazifashizmit. Nderimi ynë ndaj këtyre djemve dhe vajzave është më e pakta që mund të bëjmë për  ta sepse ata janë të cilët i dhanë çdo gjë Atdheut të tyre dhe nuk i morën asgjë. Prandaj nderimi i LSI-së për ta do të jetë pafundësisht, jo vetëm thjesht  në një ditë ceremoniale por do të jetë pafundësisht duke i kujtuar ata, duke i vlerësuar ata dhe duke i vendosur ata në historinë e shqiptarëve, të cilët e kanë të domosdoshme për t’jua kujtuar herë pas here, sepse ka pasur me qindra dhe me mijëra vajza, të rinj e të reja që kanë dhënë jetën për çlirimin e Shqipërisë. I kanë dhënë Shqipërisë dhe nuk i kanë marrë asgjë asaj.

Faleminderit!

/ In News / By Elisa Piperi / Comments Off on Monika Kryemadhi: Nderim të pafundëm për ata djem dhe vajza që sakrifikuan jetën për çlirimin e Shqipërisë

Petrit Vasili: Rama një gënjeshtar dhe një armik të popullit dhe ne duhet ta trajtojmë si të tillë

Fjala e plotë e kreut të Grupit Parlamentar të LSI-së, Petrit Vasili

Vëllezër dhe motra. Jam i lumtur t’ju thërras vëllezër e motra sepse në LSI ka pasur vetëm vëllezër dhe motra, nuk ka pasur armiq. Këto racat e tjera jua kemi lënë këtyre që janë në pushtet. Vëruani emrin çfarë të doni, unë ju them ‘majmunë’, se s’kam çfarë i them.

Problemi që kemi përpara është shumë i thjeshtë. Znj. Kryemadhi tha: qeverisja, Kryeministri. Ne nuk kemi qeverisje, nuk kemi Kryeministër, kemi armik të popullit, pasi vetëm një armik i rreh njerëzit e thjeshtë, vetëm një armik i vjedh njerëzit e thjeshtë, vetëm një armik i përçan njerëzit e thjeshtë. Një mik i tyre bëhet pjesë e hallit të tyre dhe falë pushtetit ua zbut dhimbjen. Vetëm një armik mund ta bëjë këtë gjë dhe prandaj duhet trajtuar si i tillë. Prandaj, që kur jemi krijuar 14 vjet më parë, kushdo që është shfaqur si armik i popullit ka qenë armiku ynë, i papajtueshëm sot e mot.

Ka vajtur dhe i rreh njerëzit e Unazës së Re, i shkel me këmbë. Kush i shkel? Po u them edhe diçka tjetër që të mos e harroni kurrë, një frikacak. Mbajeni mend këtë që po ju them. Nuk keni parë dhe s’keni për të parë frikacakë më të mëdhenj. Rri me kriminelët se do të trimërohet me ta, vë Policinë përpara se do të trimërohet me ta. U vë dhe u mban fjalime siç mbante ky derdimeni që kanë vënë ministër të Brendshëm. I trimëronte me fjalime këta. Po kë trimëronte me fjalime? Ku do venin këta? Kë do luftonin këta? Me kë do e bëjnë betejën këta? Me popullin, me njerëzit e thjeshtë? Do marrin burrë e grua dhe do lënë rrugëve fëmijën 7 vjeç që nuk e dinë ku është dhe zhduket? Ky është mik i popullit? Ky është armik i popullit.

Këtij i ikin 79 për qind e të rinjve. S’ka problem thotë ky. Kështu ndodh në të gjithë botën. I ikin 80 për qind e mjekëve. Kështu ndodh në gjithë botën thotë. Fëmijët e mitur nga 7 deri në 14 vjeç po ikin nëpër Evropë, po i përdorin për trafik organesh dhe për shumë e shumë krime të tjera. Kështu ndodh në gjithë botën. Ky zuzar që thotë që kështu ndodh në gjithë botën, që po shkretohet Shqipëria, këtë do mbajmë kryeministër ne? Po kush mund të tërhiqet përpara kësaj beteje? Cili është misioni ynë? Ne të gjithë këtu kemi një mision. E kemi më të qartë se çdo herë tjetër, se çdo betejë tjetër që e kemi bërë në këto 14 vjet. Kemi bërë shumë beteja, edhe të pabarabarta, në të gjitha ja kemi dalë, në të gjitha kemi mbijetuar. Të tërë ata që lëshuan mallkime ndaj nesh, surratit u është kthyer se nuk patën ç’na bëjnë. Por sot e kemi shumë të thjeshtë. Do u shpjegojmë secilit, gjithë sa jemi këtu, por edhe plot e plot që nuk janë këtu, t’u themi që kemi përballë një armik dhe ata që kanë një moshë të caktuar do ta bëjnë për fëmijët, për nipat, për mbesat. Ata që anë të rinj do ta bëjnë për të ardhmen e tyre. Ta çlirojmë Shqipërinë nga armiku. Asnjë hap prapa s’mund të bëjmë. Po bëmë një hap prapa do të thotë të kemi këmbën e sunduesit, të pushtuesit brenda korridorit të shtëpisë sonë. Brenda shtëpisë sonë jemi vetëm ne. Asnjë këmbë s’mund të futet. Ai do ta fusë edhe atë.

Siç e keni parë, e kam shkruar edhe dje. Ky ka dy cilësi të vërteta, këtë nuk ja mohoj dot, që është gënjeshtar dhe antishqiptar. Këto i ka me meritë, nuk ia kemi zili, i ka si asnjë tjetër. Për gënjeshtar e keni parë ditë për ditë videot që dalin. E tha shumë mirë Endrit Braimllari, edhe Enver Hoxha të ngrihet nga varri, nuk do jua prishim shtëpitë. Enver Hoxhës i merr të keqen, sepse Enver Hoxha kur shpronësonte u jepte njerëzve shtëpi. Ky është më i lig se çdo diktator. Ky e merr gënjeshtrën dhe u thotë: Ju e keni ndërtuar me gjak. Djersa dhe gjaku juaj atje është prandaj dhe s’keni lekë të tjera dhe jeni pa punë. E dinte mirë në 2013-n kur donte të merrte votat. Tani që ky i ka marrë votat thotë që ata paskan nga dhjetë biznese. Dolën sikur janë të gjithë Berluskonëra ata, ndonëse janë njerëz hallexhinj dhe fukarenj. Pra, asnjë gjë s’do tu bëjnë shqiptarëve. Derë më derë, po u lutem si vëllai – vëllait dhe si njerëz të afërt po u them: merreni këtë mision: Kemi një gënjeshtar dhe një armik të popullit dhe duhet ta trajtojmë si të tillë.

Unë kam pasur mundësinë të flas në këtë foltore shumë të nderuar të LSI-së dhe gjithë jetën do ta quaj një favor shumë të madh që më jepet kjo mundësi gjithmonë të komunikoj me njerëzit. Kemi kritikuar qeveritë, edhe kryeministrat me të cilët kemi qenë përballë, për gabime, për të meta, për gabime më të rënda në momente të caktuara, por ishin kryeministra kundërshtarë, por ky është armiku, e dallon nga gjithë të tjerët. Mos harroni! Është thjesht një armik, sepse ky e urren popullin e tij.

Ky e di shumë mirë që vetëm nuk i fiton dot kurrë zgjedhjet dhe është shumë i lumtur që të ikin shqiptarët nga Shqipëria që të ketë mundësi ky që të mbeten në dorë me njerëz këtu dhe me ta të fitojë zgjedhjet. Pasi e di shumë mirë që nuk ka një shqiptar të vetëm që të besojë një mashtrues që ditën për diell thotë: e thashë dhe të nesërmen thotë si idiot: Nuk e thashë.

Kështu që vëllezër dhe motra unë nuk do t’ju marr asnjë sekondë kohë më shumë. Për çfarë arsye? Kohën më të madhe na presin qytetarët. Ka plot njerëz të cilët i ka pllakosur varfëria e madhe. Fjala jonë është shpresë, është optimizëm. Ka plot njerëz që me shumë të drejtë mendojnë të ikin nga Shqipëria, por nuk ikin dot. Pra, duan të ikin, nuk ikin dot dhe bashkëjetojnë me ankthin e ditës. Duhet të jemi ne shpresa e tyre dhe duke qenë të tillë do bindeni që ajo që me shumë të drejtë, 100 për qind të drejtë, Monika Kryemadhi tha: Nuk do të jemi 54 mijë, por do të jemi 540 mijë. Faleminderit të gjithëve.

/ In News / By Elisa Piperi / Comments Off on Petrit Vasili: Rama një gënjeshtar dhe një armik të popullit dhe ne duhet ta trajtojmë si të tillë

Mehmetaj me strukturat e LSI: Falë kësaj qeverie, shqiptarët janë sot më të varfër, të bëhemi bashkë kundër saj

Fjala e deputetes së Lëvizjes Socialiste për Integrim, Kejdi Mehmetaj gjatë takimit me strukturat e LSI Tiranë.

 Të nderuar miq, drejtues të Lëvizjes Socialiste për Integrim të Tiranës. Nuk është e largët për ne fushata e vitit 2017 kur ne këta që ishim në këtë sallë bashkë me miqtë tanë duke qenë një parti që pa diskutim vëmendjen e ka tek njerëzit dhe mendon për njerëzit morëm një vendim tejet të rëndësishëm atë të të thënurit jo të një pushteti që buron nga krimi, të një pushteti që buron nga korrupsioni. Ishim ne që vendosëm ti dalim ballazi Edi Ramës dhe Rilindjes, për ti thënë jo të gjithë luftës që bëri dhe vazhdon të bëjë ndaj qytetarëve të thjeshtë shqiptarë.

Bashkë kemi zhvilluar një fushatë të vështirë, duke u përballur me të fortë, me gangsterë që nuk pyesnin për askënd dhe për asgjë. Bashkë u përballëm me para të pista, që u përdorën për të blerë votat shqiptarët, bashkë u përballëm edhe me drejtorë dhe ministra të cilët zyrat e shtetit i përdornin për të na bërë presion ne, për ti bërë presion qytetarëve shqiptar.

Megjithatë, Rilindjes nuk ju deshën shumë, por fare pak muaj për t’ju vërtetuar me zë dhe figurë e gjithë akuza që ne e bërtitëm gjatë fushatës së 2017. Nuk dua ta përdor këto foltore për të kthyer edhe një herë në vëmendjen tuaj nga kjo foltore me zë dhe me figurë u vërtetuan se ministra, deputetë, kryetarë bashkishë, madje edhe vetë kryeministri rilindas si i lidhur me grupe të strukturuara me grupet kriminale falë të cilave gëzojnë edhe pushtetin qorr që kanë sot, megjithatë padyshim do të ulërasë përpara jush disa fakte që na bëjnë të reagojmë sot, të reagojmë tani, pasi nesër mund të jetë shumë vonë.

Janë 367 mijë shqiptarë që kanë aplikuar për lotarinë amerikane, 27500 shqiptarë që kërkojnë azil dyerve të Evropës, qindra mijëra të tjerë që janë larguar ilegalisht nga Shqipëria, ndërmjet tyre vajza e djem të rinj që kanë rrezikuar edhe jetët e tyre duke u vendosur në rrotat e kamionëve vetëm dhe vetëm që të lënë Shqipërinë një orë e më parë. Pse? Sepse këta të rinj dhe të reja, 79% e të cilëve thonë që duan të ikin nga Shqipëria, përballë kanë një klikë mafioze e cila nuk mendon për ta, por mendon vetëm se si të pasurohet dhe si të majmet akoma dhe më shumë.

Përballë qytetarëve të thjeshtë është Edi Rama, ai kryeministër që nuk di të punojë, që nuk ka punuar asnjëherë, por di ama që të kthehet në një simbol të dhunës dhe të shkatërrimit. Falë kësaj qeverie që ne kemi sot, mund të themi që shqiptarët janë edhe më ta papunë, më të varfër, falë kësaj qeverie mbyllen shkolla, vritet dija, keqtrajtohet mësuesi, kërcënohet studenti. Falë kësaj qeverie spitalet kanë mbetur pa mjekë, pa ilaçe, pa pajisje sepse paratë tona, paratë e taksa të shqiptarëve përdoren për koncesione koruptive si ai i Check-Up, falë kësaj qeverie shqiptarët janë më të varfër.

Madje e dini për familjet në nevojë, për ato që merrnin ndihmë sociale, kryeministri nuk ka lekë nga buxheti i shtetit tu japë 70 mije lekë, që nuk mjaftojnë as për bukë, ama për xhepat e tij ka para mjaftueshëm për të bërë tendera dhe koncesione nga 40 e ca milionë euro, fundi i të cilëve nuk dihet se ku shkon. Sot paguajmë 2-3 herë taksa, sot kemi çmime të rritura të ujit dhe dritave, të karburantit, e megjithatë bizneset po mbyllen dhe investime nuk ka, sepse kryeministri edhe shkollat, edhe teatrot i bën me PPP, mendjen e ka që ndaj qytetarëve të thjeshtë të ushtrojë dhunë e ti arrestojë si të ishin barbarë.

Një kilometër rrugë e Unazës së Re do të kushtojë 22 milion euro. Janë 1 mijë familje të cilat po nxirren në rrugë, në mes të shiu, në mes të të ftohtit dhe për ta nuk ka asnjë cent. Janë banorët e Unazës së Re, të cilët janë heronjtë e sotëm, janë banorët e Unazës së Re të gjithë shqiptarët e sotëm, që po ngrihen jo vetëm për vetën e tyre, por më besoni për të gjithë shqiptarët.

LSI është parti e shpresës, është parti e të rinjve, është partia që qytetarët i sheh në sy dhe kur thotë PO, po-në di ta bëjë realitet. Asnjëherë më shumë se sot shqiptarët nuk kanë pasur nevojë për ne, për punën që ne jemi të zot të bëjmë, por mbi të gjitha për aksionin që ne jemi të zot të ndërtojmë. Nëse qytetarët na shohin në sy dhe besojnë te ne, shpresojnë te ne, ne nuk duhet në asnjë mënyrë ti zhgënjejmë. Ne duhet të jemi të parët në përballje, të parët në aksion, të parët që u takon ti themi shqiptarëve që mund ta rikthejmë shpresën dhe besimin që Shqipëria nesër do të jetë vërtetë shtëpia jonë, shtëpia e fëmijëve tanë, shtëpia e besimit tonë, shtëpia ku mund të jetojmë të lumtur.

Padyshim që ne e kemi një plan, kemi dhe ide, por kjo qeveri nuk përballon dot as plane dhe as ide. Kjo qeveri ka nevojë për vepra, ka nevojë për veprim, ka nevojë për aksion dhe ne duhet të dalim në rrugë dhe ti themi këtij kryeministri “Stop! Ditët tona janë tonat, janë të shqiptarëve, nuk janë të tuat që të luash me to dhe ti përdorësh si ta ka qefi ty.” Ndaj duke përfituar nga ky komunikim i sotëm, unë dua t’ju bëj me dije dhe t’ju them nga zemra ime se një grusht njerëzish guximtarë nuk mjaftojnë për ta ndryshuar këtë realitet. Duhet të jemi të gjithë ne, 10 herë më shumë se ne, të gjithë anëtarët, të gjithë miqtë, të gjithë ata që kanë punuar ndër vite me ne që të dalim në rrugë, të jemi bashkë me banorët e Unazës së Re, të jemi bashkë me ata që mbrojnë teatrin, të jemi bashkë me naftëtarët, të jemi bashk me minatorët, të jemi bashkë me këdo qytetar që sot si çdo qytetar i gjithë botës proteston dhe proteston për të drejtat e tij. Dhe sot në Shqipëri nuk protestohet më për luks, nuk protestohet më për karburant e as për drita. Sot kemi arritur në ditën që protestohet për të pasur një strehë që e kemi ndërtuar me mund dhe me djersë në 28 vite.

Ndaj miq ky takim i sotëm është shumë i rëndësishëm për kushtet në të cilat është zhvilluar. Është në detyrën tonë që pasi të dalim që këtu, çdokush të kthehet në organizatën e tij, të punojë me përkushtim, të takojë të gjithë miqtë që ka punuar më parë. Është detyrë e rëndësishme për LRI-në të organizohet dhe në datën 1 dhjetor, të zhvillojë një takim të suksesshëm me mesazhe me frymëzim për të gjithë të rinjtë e tjerë.

Është e rëndësishme për të gjitha zonjat e LGI që në datën 8 po ashtu të ketë një takim të jashtëzakonshëm me mesazh edhe në shërbim të të gjitha grave dhe zonjave shqiptare. Është e rëndësishme të kuptojmë që ky është momenti që të punojmë si një ekip i vetëm me një qëllim të vetëm në mendje, t’u shërbejmë qytetarëve dhe me zemër ta kthejmë këtë shtet në funksion të tyre.

Ndaj duke iu falënderuar për pjesëmarrjen në këtë takim, ju ftoj që nga çasti i parë që do të dalim nga kjo derë, të mblidhemi, të ftojmë, të punojmë dhe të bëhemi shumë te Unaza e Re, shumë në çdo protestë në Shqipëri dhe shumë për të shpëtuar Shqipërinë nga kjo klikë mafioze që po e drejton.

Faleminderit shumë për pjesëmarrjen, punën dhe për të gjithë angazhimin tuaj.

/ In News / By Elisa Piperi / Comments Off on Mehmetaj me strukturat e LSI: Falë kësaj qeverie, shqiptarët janë sot më të varfër, të bëhemi bashkë kundër saj