Panariti: Ne Evropë, Shqipëria vjen pas Norvegjisë dhe Suedisë dhe ndodhet ne te njejtin nivel me Estonine dhe Irlandën per nga sasia e ujit në meter kub per frymë te popullsisë.

Ish-deputeti i LSI-së, Edmond Panariti, ka reaguar nëpërmjet një shënimi në Facebook ku ka theksuar se ne futemi ne vendet me stres te larte hidrik.

Statusi i plotë: Pa Koment !
Në Evropë, Shqipëria vjen pas Norvegjisë dhe Suedisë dhe ndodhet në të njëjtin nivel me Estoninë dhe Irlandën për nga sasia e ujit në meter kub për frymë të popullsisë. Sipas Bankës Botërore ajo ofron 9200 metër kub ujë për çdo banor të saj. Thënë më shkurt në Evropë, Shqipëria renditet e treta për nga rezervat e rinovueshme të ujit ne dispozicion të popullit të saj. Ndërkaq Serbia, ofron 1179 metër kub ujë për çdo banor të saj, pra 9 herë më pak se ne. Por sipas Bankës Botërore, Serbia klasifikohet te vendet pa stres hidrik për popullin e saj, pra plotëson nevojat dhe shuan etjen. Ndërkaq ne futemi në vendet me stres të lartë hidrik pra thënë ndryshe po thahemi për ujë, pavarësisht se ndodhemi buzë tij dhe rreshtohemi krahas Egjiptit dhe Irakut të cilet janë treçerek shkretëtira!

/ In Archived Articles, News / By Admin / Comments Off on Panariti: Ne Evropë, Shqipëria vjen pas Norvegjisë dhe Suedisë dhe ndodhet ne te njejtin nivel me Estonine dhe Irlandën per nga sasia e ujit në meter kub per frymë te popullsisë.