adela-karapici-1-jpg

Adela Karapici u lind në Tiranë, më 7 Mars 1985. Znj. Karapici mban titullin “Profesor I Asociuar” (2015) dhe “Doktor shkencash” në vitin 2012 i marrë në Fakultetin e Ekonomisë, Universiteti i Tiranës.

Adela Karapici ka përfunduar studimet e larta dega Ekonomiks në Fakultetin e Ekonomisë, Universitetin e Tiranës. Ajo ka kryer studimet master në “Studimet Ekonomike Evropiane” në Fakultetin e Ekonomisë, Universiteti I Tiranës në bashkëpunim me Universitetin e Bambergut, Gjermani. Znj. Karapici ka ndjekur disa specializime dhe kërkime në Universitete si Technical University of Budapest, Hungari.

Znj. Karapici ka punuar për një periudhë disa mujore në Drejtorinë e Përgjithsshme të Buxhetit në Ministrinë e Financave në vitin 2007-2008 dhe në të njëjtën kohë pedagoge e jashtme në Fakultetin e Ekonomisë. Znj.Karapici ka punuar si pedagoge e brendshme në Departamentin e Ekonomiksit në Fakultetin Ekonomik, Universiteti I Tiranës, që prej tetor 2008.

Në Shkurt të vitit 2016 ajo është emëruar Zv. ministre në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes.

Ajo është autore dhe bashkëautore e artikujve në revista shkencore kombëtare edhe ndërkombëtare në fushën e Ekonomiksit.

Adela Karapici është anëtare e Partisë Lëvizja Socialiste për Integrim.

Znj. Karapici është zgjedhur anëtare Kryesie dhe delegate në Njësinë 5, Tiranë.


edmond-haxhinasto

Edmond Haxhinasto u lind ne Tirane ne 16 nentor 1966. Perfundoi studimet universitare ne Universitetin e Tiranes, Fakulteti Histori-Filologji, Katedra e Anglishtes, ne 1989. Ne 1996 perfundoi nje Master Ekzekutiv per Administrim Biznesi ne International Executive Center, Brdo, Slloveni. Ne vitin 2000, perfundoi Master ne Politika Publike ne Shkollen Woodrow Wilson te Universitetit te Princeton-it, SHBA.

Ne vitet 1989-1900 punoi si mesues ne zonen e Dibres. Ne vitet 1990-1991 punoi ne Federaten e Rinise Shqiptare. Ne 1991-1992 punoi si She fi Protokollit dhe Marredhenieve me Jashte i Parlamentit te pare pluralist. Ne 1993-1997, punoi ne sektorin privat.

Nga 1997 deri 1999, punoi si Drejtues i Departamentit te Koordinimit ne Zyren e Kryeministrit.

Ne 1998 ishte Kryetar i Grupit Monitorues Antikorrupsion.

Ne 1999 ishte perfaqesues i Qeverise ne Grupin e Manaxhimit te Emergjences, i ngritur per perballimin e situates me refugjatet nga Kosova.

Angazhimet e mepasshme perfshijne Keshilltar Diplomatik i Kryeministrit 2000-2001, I ngarkuar me Pune e.p. ne Ambasaden e Shqiperise ne Beograd, 2001-2002, Shef Kabineti i Ministrit te Jashtem, 2002-2003.

Me pas, ne 2004-2005 ishte keshilltar i zotit Ilir Meta si Antar i Komisionit Nderkombetar per Ballkanin.

Ne 2004, ishte nder bashkthemeluesit e Levizjes Socialiste per Integrim, ku ka mbajtur funksione te ndryshme si Sekretar Nderkombetar, Kryetar i Komitetit Drejtues Kombetar, dhe Zevendes-Kryetar i LSI.

Ne 2009-2010 punoi si Zvminister i Puneve Publike dhe Transportit.

2010-2012 mbajti postin e Ministrit te Puneve te Jashtme.

2012-2013 ishte ne funksionin e Ministrit te Ekonomise, Tregtise dhe Energjitikes.

Nga Janari 2011 deri Prill 2013 mbajtin postin e Zevendes-Kryeministrit.

Ne zgjedhjet e vitit 2013, u zgjodh Deputet ne Kuvendin e Shqiperise.

Nga Shtatori 2013 deri Shtator 2015 ishte Minister i Transportit dhe Infrastruktures.

Aktualisht, eshte Sekretar per Çeshtjet Programore te Levizjes Socialist per Integrim.


edmond-panaritiEdmond Panariti, lindi në Tiranë, më 1 Qershor të vitit 1960 dhe është i martuar me znj. Narin Panariti, me të cilën ka dy djem, Klajd dhe Bjorn Panariti.

Prof. Dr. Edmond Panariti, ka përfunduar studimet universitare në Universitetin Bujqësor të Tiranës, në vitin 1984. Ai mban gradën shkencore “Doktor i Shkencave” dhe titullin Profesor. Prof. Edmond Panariti ka kryer Studime të thelluara pasuniversitare gjatë viteve 1989 – 1992, pranë Shkollës Politeknike Federale (ETH) dhe Universitetit të Zyrihut në Zvicër. Në vitet 1995 – 2000, është fitues i dy bursave Fulbright për kërkim shkencor dhe ligjërim në Universitetet e Kentakit dhe të Misisipit në SHBA. Në vitet 1994 – 1998 dhe 2004, kryen studime të thelluara pasuniversitare në Universitetin Veterinar të Hanoverit në Gjermani. Z. Edmond Panariti ka një karrierë të gjatë profesionale në Institutin e Kërkimeve dhe Fakultetin e Mjekësisë Veterinare. Edmond Panariti ka shërbyer si drejtues projekti në Organizatën Botërore të Shëndetësisë dhe aktualisht është Profesor titullar në Universitetin e Mjekësisë në Tiranë.

Panariti, është anëtar i Kryesisë së Lëvizjes Socialiste për Integrim që prej vitit 2004. Ai ka mbajtur funksionet e Kryetarit të Komitetit Drejtues Kombëtar dhe të Sekretarit për Bujqësine dhe Mjedisin. Në vitin 2011, Prof. Panariti zgjidhet anëtar i Këshillit Bashkiak të Tiranës dhe më pas emërohet Zëvendëskryetar i Bashkisë së Tiranës. Në vitin 2012, emërohet Ministër i Jashtëm i Shqipërisë dhe njëkohësisht mbajti edhe postin e Presidentit të Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës.

Prof. Edmond Panariti flet rrjedhshëm gjuhët angleze, gjermane, frënge dhe italiane.


endrit-braimllari-2Endrit Braimllari ka lindur në Tiranë, me 16 Maj 1988.

Ka mbaruar studimet e larta për Filozofi në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Shkencave Sociale. Z. Braimllari ka kryer master për “Politika dhe Qeverisje në BE”, Instituti i Studimeve Europiane.

Prej vitit 2015, Z. Braimllari është Pedagog i jashtëm në Fakultetin e Shkencave Sociale, Departamenti i Filozofise.

Prej vitit 2011,  është zgjedhur anëtar i Këshillit Bashkiak Tiranë. Gjithashtu, ai është anëtar i Këshillit të Qarkut Tiranë. Z. Braimllari është Kryetar i Komisionit të Rinisë, anëtarë i komisionit te Strehimit dhe Çeshtjeve sociale, anëtare i komisionit Juridik në Këshillin Bashkiak Tiranë.

Endrit Braimllari ka një angazhim të hershëm në politikë. Ai është anëtarësuar në Maj të vitit 2005 në Lëvizjen Socialiste për Integrim. Prej vitit 2008 është anëtar i |Kryesisë së LSI-së. Ai ka mbajtur pozicionin e Kryetarit te Levizjes Rinor per Integrim, dega Tiranen në periudhën  2008-2012 dhe njëkohësishtë ka qënë N/Kryetar i LSI-së Tiranë.

Nga viti 2012-2016 Z. Braimllari ka mbajtur pozicionin e Kryetarit të Lëvizjes Rinore për Integrim, Në peridhën qershor 2016 deri më dhejtor 2016  ka qënë N/Kryetar i LSI-së. Aktualisht është Sekretar i Përgjithshem i Lëvizjes Socialiste per Integrim.


bixhaZnj. Eriona Bixha lindi në Tiranë, më 28 Prill 1992.

Znj. Bixha u diplomua ne vitin 2015 me titullin Master Shkencor, në degën “Studime Rajonale Politike”, Fakulteti i Shkencave Sociale, Universiteti Tiranës.

Në vitin 2013 përfundoi studimet Bachelor, në degën “ Shkenca Politike”, Fakulteti i Shkencave Sociale, Universiteti Tiranës.  Aktualisht, ështe në ndjekje të një masteri tjetër shkencor, në degën “E drejte Publike”.

Në vitin 2013 ka qënë në listë si kandidate për deputete në Qarkun e Tiranës.

Znj. Bixha prej vitit 2015 është zgjedhur anëtare e Këshillit Bashkiak Tiranë, si dhe anëtare e Këshillit të Qarkut Tiranë.  Ajo është anëtare e Bordit të Aleancës së Grave Këshilltare. Në komisionet e Këshillit Bashkiakë, Znj. Bixha është anëtare e Komisionit të Shërbimeve Publike dhe të Arsimit dhe Sporteve.

Ka kryer një sërë trajnimesh më së shumti në fushën e politikës, ndër të cilat mund të përmendim:

Në mars 2013- Maj 2013, ka qënë pjesë e një kursi  për “Lidership”-in e ri  organizuar nga Ambasada Amerikane.

Në maj 2016 Znj. Bixha ka kryer një kurs në Washigton D.C në American University -School of  Public Affaris,  në profilin Campaign Management Institute.

Gjithashtu, ajo ka qenë pjesëmarrëse e disa trajnimeve organizuar nga NDI- Albania si : Women’s Demokracy Network etj.

Znj. Bixha ka nisur në moshë të herët angazhimin politik, Nga viti 2012-2015 ka qënë koordinatore e strukturës së studentëve te LRI-së.  Prej vitit 2012 është anëtare e Komitetit Drejtues Kombëtar të LSI-së. Gjithashtu, prej  vitit  2012 është zgjedhur anëtare e Kryesisë së LSI-së.

Znj. Bixha mban postin e  Sekretares Organizative ne LSI-së.

Ajo zotëron gjuhën angleze dhe italiane.


eris-zaimiZnj. Erisi Zaimi,  ka lindur ne Tirane me 16 dhjetor 1982.

E diplomuar ne Universitetin e Shkencave Sociale, ne degen Psikologji ne vitin 2006. Me pas, vazhdoje studimet master ne Shkenca Politike ne profilin Administrim Publik.

Znj. Erisi Zaimi ka marr pjese ne nje trajnim te zhvilluar ne Washington D.C  nga International  Law Institute ne bashkepunim me Georgetown University  me temen “Project Monitoring and Evaluation”.

Pas perfundimit te studimeve, Znj.Zaimi ka punuar ne Gjykaten e shkalles se pare Tirane, si psikologe ne ceshtjet civile. Në vitin 2009, ka punuar  ne Ministrine e Shendetesise. Me pas ne vitin 2010 ka punuar ne Drejtorine Arsimore te Tiranes. Ne vitin 2011 ka punuar ne Ish-Ministrine e Ekonomise, Tregtise dhe Energjise. Aktualisht Znj. Zaimi punon prane Agjensise Kombetare te Burimeve Natyrore.

Ajo eshte nje nder themeluesit e Levizjes Socialiste per Integrim. Znj. Zaimi ka mbajtur postin e Nenkryetares se Levizjes Rinore per Integrim.

Në periudhen 2011 – 2015, Znj. Zaimi ka qene anëtare e Këshillit Bashkiak të Tiranës.

Aktualisht, eshte sekretare e pergjitheshme e Levizjes se Gruas  per Integrim, gjithashtu eshte  rizgjedhur Anetare e Kryesise se Levizjes Socialiste per Integrim.


erisa-xhixhoZnj.  Erisa Xhixho u lind në Tiranë më 17 Maj të vitit 1985.

Në vitin 2008, Znj. Xhixho u diplomua në degën Drejtësi në Fakultetin e Drejtësisë në Tiranë. Në 2009 ajo mori titullin Avokat dhe në vitin 2011 u diplomua ne master të nivelit të dyte “E drejte Kushtetuese e krahasuar dhe Evropiane” në Fakultetin e Drejtësisë. Në vitin 2012, Znj. Xhixho përfundoi studimet Pre Master në “University of Westminster”, Londër. Gjithashtu në vitin 2014 ajo është diplomuar  me studime master për politika ndërkombëtare publike  në “Queen Mary, University of London”. Znj. Xhixho ka marrë dhe titullin Doktor i Shkencave në Faklutetin e Drejtësisë.

Znj.Xhixho eshte themeluese dhe anetare e Levizjes Socialiste per Integrim qe prej vitit 2004. Gjatë periudhës 2005-2012  ajo ka mbajtur postin e Kryetare e Lëvizjes Rinore për Integrim.

Qe nga viti 2007  Znj.Xhixho eshte  Anëtare e Këshillit Bashkiak, Tiranë. Ne vitin 2009 ajo ka mbajtur postin e Nenkryetares se Levizjes Socialiste per Integrim dhe ne vitin 2012 deri ne vitin 2016 Znj.Xhixho ka mbajtur postin e kryetares se Komitetit Drejtues Kombetar te Levizjes Socialiste per Integrim dhe eshte zgjedhur anetare kryesie. Se fundmi, ne dhjetor  2016 ajo eshte rizgjedhur anetare kryesie dhe Sekretare per Mardheniet me Publikun ne Levizjen Socialiste per Integrim.Prej vitit 2008 Znj. Erisa Xhixho është pedagoge në Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës.

Në shtator të vitit 2014 Znj. Xhixho është emëruar Zv. Ministër i Integrimit Europian.

Znj.Xhixho ka kryer nje sere trajnimesh dhe kualifikimesh. Ne vitin 2004 Themeluese e Projektit: ‘Business Without Border’ , British Council. Ne vitin 2005 Znj.Xhixho  ka kryer  Trajnim ne menaxhim publik, qendra ANTTARC dhe ne vitin 2010 Trajnim ne  “Gender Equality Policy Development”, Koreja e Jugut ,Trajnim per lidership nga  NDI. Prej korrikut 2017 Znj.Xhixho mban  postin e Nën.Kryetares së Lëvizjes Socialiste për Integrim .

Ajo zotëron shumë mirë gjuhën angleze, italiane dhe atë franceze.


floida-kerpaciFloida Kërpaçi ka lindur në Tiranë, më 17 Maj të vitit 1994.

Prej vitit 2013, ajo ndjek studimet e larta në degën Farmaci, në Fakultetin e Farmacisë të Universitetit të Mjekësisë, Tiranë.

Pas angazhimeve të ndryshme në organizime rinore, në vitin 2012 ajo ka nisur angazhimin politik, duke ju bashkuar Lëvizjes Rinore për Integrim.

Znjsh. Kërpaçi është Anëtare e Këshillit Bashkiak të Bashkisë Tiranë, zgjedhur për here të pare në zgjedhjet vendore të vitit 2015.

Në Qershor 2016 ajo është zgjedhur Kryetare e Lëvizjes Rinore për Integrim, nga një process një anëtar një votë i mbajtur në të gjithë Shqipërinë.

Znjsh. Kërpaçi është anëtare e Komiteti tDrejtues Kombëtar dhe Kryesisë së Lëvizjes Socialiste për Integrim prej muajit Qershor, 2016.

N Dhjetor 2016, është zgjedhur Kryetare e Aleancës së Këshilltarëve të rinj ne Bashkinë e Tiranës.

Ajo zotëron shumë mire gjuhën Angleze,  Franceze dhe atë Greke.


kejdi-mehmetajKejdi Mehmetaj  ka lindur ne qyetin e Fierit, me 19 maj 1993.

Ajo ka kryer studimet e larta prane Fakultetit te Inxhinierise se Ndertimit, Universiteti Politeknik i Tiranes. Pergjate viteve Kejdi ka zhvilluar trajnime te ndryshme brenda dhe jashte vendit, ne sferen profesionale dhe mbi angazhimin politik.

Angazhimin politik Kejdi e ka nisur ne nje moshe fare te re, 15 vjec, ne Levizjen Rinore per Integrim. Ne maj te vitit 2012 ajo u zgjodh nenkryetare e LRI. Ne tetor te po te njejtit vit u zgjodh nga Komiteti Drejtues Kombetar si anetare e Kryesise se Levizjes Socialiste per Integrim.

Ne zgjedhjet e pergjithshme te vitit 2013 Kejdi u propozua te ishte pjese e listes se Levizjes Socialiste per Integrim, si kandidate per deputete ne qarkun e Tiranes. Vetem 20 vjec, ne dhjetor te vitit 2013, ajo mori mandatin e deputetit dhe menjehere me pas u zgjodh nenkryetare e grupit Parlamentar te LSI.

Pergjate ketyre viteve Kejdi ka dhen kontributin e saj ne disa prej komisioneve parlamentare. Prej 3 vitesh ajo eshte pjese e Komisionit per Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik si edhe pjese e Aleances se Grave Deputete. Ajo ka qene iniciatore e 2 ligjeve te propozuara dhe miratuara ne Parlament, ligji per “Rolin e Kuvendit ne Procesin e Integrimit ne BE” dhe ligji per “Vullnetarizmim”. Gjithashtu ne fokus te punes se saj kane qen kryesisht ceshtjet e Arsimit dhe Punesimit.

Gjate angazhimit te saj ne politke Kejdi eshte perkushtuar shume edhe ne marredheniet nderkombetare dhe ne kete kuader ajo u zgjodh Zv.Presidente e Internacionales se te Rinjve Socialist ne shkurt te vitit 2015.

Ne Konventen Kombetare te LSI, me 3-4 dhjetor 2016, Kejdi u votua per te mbajtur detyren e Nen Kryetares se Partise.


klajda-gjoshaZnj. Klajda Gjosha lindi në Tiranë, në datë 28 Korrik 1983. E martuar.

Znj. Gjosha u diplomua në vitin 2006 me titullin Master, në degën Studime Europiane, në Universitetin e Reading, në Mbretërinë e Bashkuar.

Në vitin 2005 përfundoi studimet Bachelor, në degën Politikë dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare në Universitetin e Reading, në Mbretërinë e Bashkuar.

Gjithashtu në vitin 2002, znj. Gjosha përfundoi shkollën e mesme në nivelin e avancuar pranë Kolegjit Strode në Mbretërinë e Bashkuar.

Znj. Gjosha ka shërbyer si Zëvendësministre e Ministrisë së Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta (2012 – 2013). Prej vitit 2012 deri në qershor 2016 ka qenë Nënkryetare e Lëvizjes Socialiste për Integrim (LSI). Znj. Gjosha është Kryetare e Forumit të Gruas së LSI-së dhe anëtare Kryesie e kësaj partie.

Znj. Gjosha ka ushtruar disa funksione drejtuese në institucione të tjera si: Bashkia e Tiranës, Drejtoria Rajonale e Punësimit Tiranë dhe Agjencia Kombëtare e Turizmit.

Prej shtatorit të viti 2013 znj. Gjosha mban postin e Ministres së Integrimit Evropian.

Gjithashtu, znj. Klajda Gjosha ka kryer disa trajnime dhe internshipe pranë disa organizmave si: Agjencia Ndërkombëtare e Bashkëpunimit Japonez, Parlamenti Evropian, pranë zyrës së znj. Doris Pack, Bruksel.

Ajo zotëron shumë mirë gjuhën angleze dhe në nivel mesatar gjuhën italiane.


klevi-pojana

Klevi Pojana ka lindur ne Tirane me 25 Maj 1995,  studimet e mesme i kreu ne gjimnazin ‘Partizani’ dhe aktualisht student ne Fakultetin e Drejtesise, Universiteti i Tiranes.

Eshte diplomuar si ‘Njohes i Politikave’ dhe ‘Lideri i ri’ prane Akademise Profesionale ELITA.

Prej kater vitesh eshte pjese e Levizjes Socialiste per Integrim ne nje angazhim konsistent ne strukturat e forumit rinor.

Ne vitin 2014 mbulon rolin e koordinatorit te struktures se gjimnazeve ne Levizjen Rinore per Integrim dhe ne vitin 2016 garon per pozicionin e kryetarit te LRI.

Pas procesit te votimit zgjidhet nenkryetar i LRI.

Klevi Pojana ka qene pjese e disa kauzave qe ka ngritur Levizja Rinore per Integrim si  Matura Shteterore, ligji per punen vullnetare, rritjen e perfaqesimit rinor,mbrojtjen dhe rritjen e peshes se femres ne shoqeri si dhe zhvillimin e aktiviteteve per promovimin dhe evidentimin artistik, sportiv, kulturor e politik te te rinjve.

Nder vite ka marre pjese ne nje ser trajnimesh dhe aktivitetesh brenda dhe jasht vendit, kryesisht me fokus politikat rinore por dhe ne fushen e jurisprudences.

Zoteron  shume mire gjuhen Angleze dhe ate Italiane.


luan-rama1Luan Rama u lind me 9 mars 1966 ne Peshkopi, Diber.

Eshte diplomuar per filologji, dega gjuhe shqipe-letersi ne Universitetin “Luigj Gurakuqi” ne Shkoder me 1990. Pas diplomimit, prej shtatorit 1990 e deri me 1999 ka punuar ne gazeten “Zeri i Popullit” ne detyrat e redaktorit, zevendeskryeredaktorit dhe Kryeredaktorit te gazetes. Ne periudhen 1992-1996 ka qen i zgjedhur anetar i Keshillit Bashkiak te Tiranes. 1994-1996 anetar i Keshillit Drejtues te Radiotelevizionit Shqiptar. Ka qene i zgjedhur deputet ne Kuvendin e Republikes se Shqiperise si deputet i Partise Socialiste ne dy legjislatura, 1997-2001 dhe 2001-2005. Gjate kesaj periudhe ka qene anetar i komisionit te politikes se jashtme te Kuvendit si dhe kryetar i delegacionit te Kuvendit te Shqiperise Shqiperise ne Asamblene

Parlamentare te NATO-s.
Luan Rama ka qene nder themeluesit e Partise Socialiste me 10 qershor 1991 dhe per shume vite anetar i Kryesise se PSSH. Ne periudhen 1999 – 2001 ka qene i zgjedhur Sekretar i Mardhenieve Publike te PSSH.
Gjate 26 viteve ne jeten politike e Publike te vendit, Luan Rama ka kryer edhe detyra te rendesishem shteterore: Minister i Kultures, Rinise e Sporteve (shtator 2001 – shkurt 2002), Minister i Mbrojtjes (shkurt 2002 – gusht 2002) dhe Minister i Rendit Publik (gusht 2002 – nentor 2003).

Luan Rama gjate ushtrimit te profesioni te gazetarit ka kryer edhe nje mori kursesh kualifikimi e specializimi pasuniversitar si prane Zerit te Amerikes ne Washington D.C, ne Chiko University Kaliforni etj. Gjithashtu ka kryer edhe specializim pasuniversitar per politikat e Mbrojtjes dhe te Sigurise ne George C. Marshall Center ne Garmisch – Partenkirchen, Gjermani (15 janar – 25 qershor 1999) .

Ne qershor 2008 Luan Rama bashkohet me Levizjen Socialiste per Integrim dhe prej qershorit 2010 deri ne dhjetor 2016 ka kryer detyren e Sekretarit te Pergjithshem te LSI-se. Ne zgjedhjet  te vitit 2013 eshte zgjedhur deputet ne Kuvendin e Shqiperise, ku gjithashtu eshte anetar i Komisionit te Sigurise Kombetare. Ne dhjetor 2016 eshte zgjedhur nenkryetar i LSI-se. Prej korrikut 2017 Z.Rama mban  postin e Zv.Kryetarit së Lëvizjes Socialiste për Integrim .


luigj-turmalaj

Luigj Turmalaj lindi në Shkodër më 30.03.1964 dhe është i martuar dy fëmijë. Studimet e larta i ka përfunduar në vitin 1988 pranë Fakultetit të Mjekësisë Veterinare Tiranë, dega Veterinari.

Gjatë viteve 1988-1991 ka punuar si Veteriner në Kooperativën Bujqësore Vermosh, Shkodër. Nga viti 1992-1999, ka punuar si veteriner privat. Nga viti 2000 dhe në vazhdim është pedagog në Fakultetin e Mjekësisë Veterinare, Universiteti Bujqesore i Tiranes.

Aktualisht,  Z. Turmalaj është Dekan i Fakultetit të Mjekësisë Veterinare dhe anëtar i Senatit Akademik të UBT-së. Mban titullin Akademik “Profesor”.

Është autor dhe bashkëautor i mbi 40 punimeve shkëncore të botuara në revista shkencore brenda dhe jashtë vendit. Po ashtu Z. Luigj Turmalaj ka marrë pjesë në konferenca kombëtare dhe ndërkombëtare në fushën e Veterinarisë me mbi 60 punime.

Ka kryer një sërë specializimesh në disa fakultete si Itali, Kroaci, Bullgari, etj. Gjatë vitit 2016 dhe në vazhdim eshte antarësuar në Partinë Levizja Socialiste për Integrim ku eshte zgjedhur anetare i Komitetit Drejtues Kombetare dhe se fundmi anetare i Kryesise se LSI-se


monika-kryemadhiZnj.Monika Kryemadhi ka lindur ne Tirane, me date 9 Prill 1974. Ajo eshte e martuar me Z. Ilir Meta.
Znj. Kryemadhi eshte diplomuar per “Bio-Kimi” ne Fakultetin e  Shkencave te Natyres, Universiteti i Tiranes. Gjate periudhes Gusht 1999 – Dhjetor 1999 ka kryer “George C. Marshall European Centre for Security Studies”.  Nderkohe ne vitin   2000 – 2002 ka kryer Master ne “Administrim Biznesi”, ne Fakultetin Ekonomik, Universiteti i Tiranes.

Ne Prill te vitit 2002 ajo ka marre “Certificate of Appreciation”nga Qendra George C. Marshall. Njekohesisht ne Prill 2002 ka mbaruar “Leadership for the 21 st Century: Chaos, Conflict and Courage” ne Harvard University. Gjithashtu ne vitin 2015 ka perfunduar Doktoraturen per  “Analiza e Sistemit te Sigurimeve Shoqerore ne Kendveshtrimin Ekonomik dhe juridik”.

Znj.Kryemadhi gjate viteve 1999 – 2001 ka punuar si Specialiste ne Agjensine Kombetare te Mjedisit.  Gjate viteve 2001-2005 ajo eshte zgjedhur si Deputete ne Kuvendin e Shqiperise.

Aktualisht, qe nga viti 2013 e ne vazhdim ajo eshte Deputete ne Kuvendin e  Shqiperise. Njekohesisht, gjate periudhes 2005-2013 ka mbajtur pozicionin e Sekretares Organizative ne Levizjen Socialiste per Integrim. Prej korrikut 2017 Znj.Kryemadhi mban  postin e Kryetares së Lëvizjes Socialiste për Integrim .

Znj. Kryemadhi njeh ne nivel shume te mire dhe dy gjuhe te huaja Anglisht dhe Frengjisht.


nasip-naco

Z.Nasip Naço lindi në Skrapar më 5 prill 1961. Ai është i martuar me znj.Theodhora Naço, dhe kanë dy fëmijë: Betina dhe Franko.

Ai është diplomuar për Drejtësinë Fakultetin e Drejtësisë  të Universitetit të Tiranës në 1992. Në vitet 2008-2009, ai ka qenë Sekretar Politik i LSI-së, për Qarkun e Beratit. Prej vitit 2012 e ne vazhdim eshte anetare I kryesise se LSI-se.  Në legjislaturën e XVIII, zgjidhet deputet i Qarkut te Beratit, për Grupin Parlamentar të LSI-së, dhe në periudhën 2009-2011, ushtron detyrën e Zv/kryetarit të Kuvendit të Shqipërisë. Në vitet 2011-2012 ai ushtron detyrën e Ministrit të Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjitikës. Më pas rizgjidhet Zv/kryetar i Kuvendit të Shqipërisë në Korrik 2012. Gjatë viteve 2013 – 2016 ka ushtruar detyrën e Ministrit të Drejtësisë.

Naço ka ushtruar disa detyra të rëndësishme shtetërore si Prokuror në Prokurorinë e Rrethit Berat, Drejtor i Shërbimit Informativ në Ministrinë e Brendshme, Prokuror pranë zyrës së Prokurorit të Përgjithshëm, Shef Sektori kundër Akteve Terroriste dhe Krimeve kundër Personit, pranë Zyrës së Prokurorit të Përgjithshëm, Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës.

Nasip Naço ka marrë pjesë në disa seminare dhe kurse trajnuese, të organizuara nga Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm, nga Shkolla e Magjistraturës dhe jashtë vendit në Itali, Poloni, SHBA, Danimarkë, Gjermani, me tematika të ndryshme në fushën e së drejtës penale e procedures penale, të përmbarimit gjyqësor, të policisë, etj.

Ai është njohës i gjuhës angleze dhe italiane.


nora-malajZnj. Nora Malaj ka lindur ne Tirane, me date 29 Nentor 1964.

Ajo ka perfunduar ne vitin2007 Studimet e thelluara për psikologjinë e komunikimit (Terapipozitive). Gjate viteve 2001 – 2005 eshte diplomuar ne  Fakultetin e  Drejtësisë, Universiteti i Tiranës. Po ashtu, ne vitin 2005 ka kryer Studimet e thelluara per politikat gjinore.Gjithashtu, ne vitin 2004 ka kryer Studimet e thelluara pasuniversitare ne Filologji (letersi e krahasuar). Znj.Malaj ka kryer  master në Shkencat Psiko-sociale. Znj. Malaj eshte diplomuar ne Degen Gjuhe – Letersi, ne Fakultetin Filologjik gjate viteve  1983– 1987. Aktualisht qe nga viti 2009 eshte duke kryer doktoraturen per Sociologji. Gjithashtu, znj.Malaj ka nje sere kualifikimesh ne fusha te ndryshme.

Znj. Nora Malaj ka sherbyer ne nje sere funksionesh te rendesishme si, ‘Redaktore Shkencore (1987 – 1992)’; Mesuese ne gjimnazin ‘QEMAL STAFA’ (1992 – 1997) dhe me pas, N/drejtoreshe (1998 – 2002). Ne vitin 2002-2005 eshte emeruar Kryetare e Komitetit për Mundësi të Barabarta, “Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale”. Per te vijuar me tej si Drejtuese në Institutin e Monumenteve të Kulturës, N/drejtore (2005 – 2008).

Nderkohe nga viti 2004 e ne vazhdim ka ushtruar detyren si pedagoge ne disa Universitete te rendesishme ne vend.

Nga  data 8 Tetor 2009 e në vazhdim znj. Malaj ushtron aktivitetin e saj si Zëvëndësministre e Arsimit dhe Shkencës.

Znj. Malaj eshte autore e disa botimeve, studimeve dhe artikujve mjaft te rendesishem. Po ashtu dhe redaktore e disa veprave te ndryshme.

Angazhimi I saj politik ka nisur qe ne vitin 1995. Me disa pozicione te rendesishme, ku aktualisht eshte anetare e kryesise se LSI.

Ajo zoteron shume mire dhe disa gjuhe te huaja( Anglisht; Italisht; Rusisht ).


perparim-spahiuPërparim Spahiu ka lindur në Maqellarë të rrethit të Dibrës më 27 janar 1971.

Në korrik të 1993, Z. Spahiu ka përfunduar studimet universitare në Degën Ekonomiks, pranë Fakultetit Ekonomik të Universiteti  të Tiranës.

Spahiu ka një përvojë të gjerë në fushën e ekonomisë. Ka punuar si ekonomist dhe si konsulent financiar dhe investimesh. Ai ka gjithashtu edhe një eksperiencë të gjatë në sistemin bankar pranë Bankës Amerikane të Shqipërisë , prej 1996 -2010, ku është angazhuar në pozicione të ndryshme dhe poste drejtuese. Pozicioni më i lartë ka qenë ai i Drejtorit të Lartë i Departamentit të Thesarit, Tregut të Punës, Investimet dhe Këmbimit Valutor.

Angazhimi i tij politik filloi në vitin 2012 si anëtar i Lëvizjes Socialiste për Integrim. Ai zgjidhet anëtar i kryesisë së Lëvizjes Socialiste për Integrim dhe sekretar politik i Qarkut të Dibrës. Në zgjedhjet parlamentare të vitit 2013, zgjidhet Deputet i Kuvendit të Shqipërisë, si përfaqësues i Qarkut Dibër.

Spahiu është zëvedëskryetar i grupit Parlamentar të Lëvizjes Socialiste për Integrim. Gjatë kësaj periudhe ka qenë anëtar i Komisionit të Punëve të Jashtme. Vazhdon të jetë anëtar i Komisionit të Ekonomisë dhe Financave dhe anëtar në Asanmblenë Parlamentare të NATO-s.


petrit-vasili-1Petrit Vasili, lindi në Tiranë, më 19 Maj të vitit 1958.

Dr. Petrit Vasili, ka përfunduar studimet në Universitetin e Tiranës, Fakulteti Mjekësisë, në vitin 1983. Në  vitin 1984 kryen specializimin “Teknik i Ngushtë në Institutin e Higjenës dhe Klinikën e Sëmundjeve Profesionale” dhe gjatë vitit 1985 përfundon specializimin e plotë pasuniversitar në Fakultetin e Mjekësisë.

Në vitet 1988 – 1991 ndoqi studimet  në  Institutin Prestigjoz “Instituto Superiore di Sanita” Rome, ku u doktorua me titullin “Doktor i Shkencave”

Vasili është një nga ideatorët e plotësimit të kuadrit ligjor modern të shëndetësisë Shqiptare, hartues ose bashkautor i pjesës më të madhe të kuadrit ligjor të shëndetësisë. Ka një eksperiencë të gjatë pune në sektorin e shëndetësisë si në pozicione drejtuese teknike ashtu edhe në pozicione drejtuese politike të nivelit më të lartë.

Për gjatë viteve 1983 – 1993, Z. Vasili ka punuar në Institutin e Higjienës dhe i Epidemologjisë,

Në vitit 1992 ai ka mbajtur funksionin si anëtar i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Parlamentare. Në vitet 1996-1997 Dr. Vasili ishte Shefi i Sektorit të Higjienës së Punës, në Drejtorinë e Higjienës, Epidemiologjisë dhe Inspektoratit Sanitar Shtetëror të Tiranës.

Nga shtatori i vitit 1997 deri në shtator 2001 ishte Drejtor i Drejtorisë së Kujdesit Shëndetësor Parësor, në Ministrinë e Shëndetësisë, Kryeinspektor Sanitar Shtetëror, Kryepidemiologu i Republikës. Në vitet 2001-2003, emërohet Zv. Ministër i Shëndetësisë, njëkohësisht ishte Koordinator Politik i Shqipërisë për Shëndetësinë, në Paktin e Stabilitetit.

Në vitin 2004, z. Vasili zgjidhet Sekretar i Përgjithshëm i Lëvizjes Socialiste për Integrim. Përgjatë viteve 2009 –2012 mban postin e Ministrit të Shëndetësisë. Në vitet 2012-2013 z. Vasili ishte nënkryetar i Bashkisë Tiranë.

Në vitet 2013-2017 zgjidhet deputet në Kuvendin të Shqipërisë dhe mban postin e Kryetarit të Grupit Parlamentar të Lëvizjes Socialiste për Integrim, njëherazi zëvendëskryetar i saj.

Në periudhën shkurt-qershor të vitit 2017 ka ushtruar detyrën e Ministrit të Drejtësisë. Nga maji i vitit 2017 deri në korrik të po këtij viti ka mbajtur postin e  Kryetarit të Lëvizjes Socialiste për Integrim.


rea-kotaniRea Kotani ka lindur me 16 Shkurt te vitit 1996 ne qytetin e Tiranes. Studimet e mesme i ka kryer ne gjimnazin e pergjithshem ‘Petro Nini Luarasi’ me rezultate te shkelqyera. Momentalisht eshte studente ne vitin e trete ne Fakultetin e Ekonomise se Universitetit te Tiranes, dega finance. Rea Kotani mban postin e nenkryetares se Levizjes Rinore per Integrim.

Angazhimi i saj politik ka nisur qe prej 4 vitesh. Ne ato kohe, ajo u be pjese e struktures se gjimnazeve, ku me perkushtimin dhe vullnetin e treguar mori ne koordinim gjimnazin Petro Nini Luarasi. Aktive dhe pjese e grupit organizativ per politika konkrete te propozuara nga Levizja Rinore per Integrim sic ishte ceshtja e Matures Shteterore, apo Ligji per Punen Vullnetare. Ne zgjedhjet e vitit 2015 ajo ka qene koordinatore per Levizjen Rinore per Integrim ne Njesine Administrative Nr.7, ne te cilen dha nje kontribut maksimal. Aktive ne arenen nderkombetare, ku ka perfaqesuar denjesisht LRI ne aktivitete te ndryshme politike te zhvilluara. Ne Qershor te vitit 2016 ajo zgjidhet nga Komiteti Drejtues Kombetar nenkryetare e Levizjes Rinore per Integrim. Me 12 Dhjetor 2016 zgjidhet anetare e Kryesise se Levizjes Socialiste per Integrim nga Komiteti Drejtues Kombetar.

Gjithashtu, ajo eshte aktive edhe ne jeten akademike. Ne muajin Prillit te vitit 2016, ajo u zgjodh anetare e Senatit Akademik te Universitetit te Tiranes duke premtuar perfaqesim maksimal te studenteve ne kete organ kolegjial vendimmarres.


shezai-rrokajShezai Rrokaj ka lindur me 10 maj 1957, ne Vlore. Ne vitet 1972-1976 ai kryen studimet parauniversitare, Shkolla e mesme e Gjuheve te Huaja “Asim Vokshi” dhe pas dipllomimit i jepet mundesia ne vitet 1980-1983 te regjistrohet ne Faculte des Lettres “Bordeaux III”. Ne perfundimin e ciklit te pare ai regjistrohet ne vitet 1983-1984 ne “Jusieu, Universite de Paris VII”. Ne vitet 1988-1989 ai kryen doktoraturen DEA “Univeriste Paris III, Sobonne” dhe merr titullin “Doktor Shkencash” ne vitet 1989-1990.

Pasi kthehet ne shqiperi ne vitet 1993-1996, Z. Rrokaj  emerohet  zevendesdekan ne Fakultetin e Histori-Filologji, “Universiteti i Tiranës”, ku ne vitin 1995 Z. Rrokaj i jepet titulli nga Universiteti i Tiranes “Profesor i Associuar” dhe ne 1996-1999 ai punoj si lektor ne Itali prane “Universita di Calabria”.

Ne vitin 2001, Z. Rrokaj i jepet titulli “Profesor Doktor” ne Universitetin e Tiranes, njekohesisht ishte pergjegjes i Departamentit te Gjuhes Shqipe ne “Fakultetin e Histori-Filologji”, deri ne vitin 2003. Nga viti 2003 deri ne 2008 Z. Rrokaj emerohet Rektor i Universitetit te Tiranes. Prof.Dr Rrokaj nga viti 2008-2016 ishte dekan i “Fakultetit Histori Filologji”, Universiteti i Tiranes.

Aktualisht Prof.Dr. Rrokaj eshte Zevenvedsrektor i “Universiteti te Tiranes”.

Prof.Dr. Shezai Rrokaj eshte njohes i mire dhe flet rrjedhshëm gjuhët angleze,frënge dhe italiane.

Z.Rokaj ka kryer studime të thelluara ne fushen e gjuhesise dhe eshte autori i nje sere botimesh.


silva-cakaZnj. Silva Caka lindi ne Çorovode,  me date 25 Dhjetor 1987. 

Znj. Caka u diplomua ne vitin 2010 me Diplome te Integruar te Nivelit te Dyte, me titullin Master Shkencor, ne degen Juridik, ne Fakultetin e Drejtesise te Universitetit te Tiranes.

Prej Prillit te vitit 2012, ajo eshte anetare e Kryesise dhe Sekretare per Marredheniet me Publikun e Levizjes se Gruas per Integrim. Gjithashtu prej Tetorit 2012 eshte anetare e Komitetit Drejtues Kombetar te Levizjes Socialiste per Integrim.

Prej Dhjetorit te vitit 2013 eshte Deputete e qarkut te Beratit ne Kuvendin e Shqiperise. Perpara kesaj detyre, ka kryer detyren e juristes prane Agjencise Kombetare te Burimeve Natyrore.

Gjithashtu, prej vitit 2014 eshte Sekretare per Marredheniet me Publikun e Grupit Parlamentar te Levizjes Socialiste per Integrim dhe anetare e Kryesise se kesaj partie politike nga Nentori 2015.


sokol-dervishajSokol Dervishaj  ka lindur në Tiranë më 22 Nëntor 1969. Është i martuar dhe ka dy fëmijë.

Është betuar si Ministër i Transportit dhe Infrastrukturës më 9 shtator 2016. Ka shërbyer më parë në detyrën e Zëvendës-Ministrit të Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjitikës (2010 – 2013), i ngarkuar me Çështjet e Energjisë, si dhe Zëvendës Ministër i Punëve të Jashtme (2013 – 2015). Ka qenë i zgjedhur Kryetar i Këshillit Bashkiak të Tiranës gjatë mandatit 2007 – 2011. Ka shërbyer si Drejtor i Kabinetit në Kuvendin e Republikës (2015 – Shtator).

Ka shërbyer në Ministrinë e Punëve të Jashtme, ku ka kryer detyra të ndryshme si Specialist në Drejtorinë Rajonale, Shef i Sektorit të Çështjeve të Sigurisë në Drejtorinë e Bashkëpunimit Euro-Atlantik (1998 – 2000), Këshilltar i Ministrit (2003), si dhe Drejtor i Kabinetit të Zëvendës-Kryeministrit dhe Ministrit të Punëve të Jashtme (2009 – 2010).

Ka shërbyer në Ministrinë e Mbrojtjes në detyrën e Drejtorit të Kabinetit të Ministrit (2000-2002) dhe në Ministrinë e Brëndshme në detyrën e Shefit të Sektorit të Bashkëpunimit Ndërkombëtar (1997 – 1998). Është diplomuar në vitin 1992 në Universitetin e Tiranës, Fakulteti Histori-Filologji, Katedra e Gjuhës Angleze. Mban gradën Master për Studime Ndërkombëtare nga “King’s College”, Universiteti i Londrës (2003), si dhe studimeve të thelluara pas-universitare në “Royal College of Defence Studies”, Londër (2002).

Ka ndjekur kursin e nivelit të lartë në Diplomacinë e Mbrojtjes në “Royal Military College of Sciences” Britani e Madhe (2001), si dhe kursin ekzekutiv të Universitetit të Harvardit, “Shkolla Kennedy e Qeverisjes” (2012). Është përzgjedhur “Memorial Marshall Fellow” i “German Marshall Fund of Unites States” në fushën e marrëdhënieve Trans-Atlantike (2006), si dhe programin e Lidershipit te Vizitorit Ndërkombëtar të Departamentit të Shtetit në Çështjet e Politikës së Jashtme (2008).


vangjiVangjel Tavo lindi ne Gjirokaster, me date 17 Dhjetor 1969.

Tavo eshte aktualisht ‘DOKTOR I SHKENCAVE MJEKESORE’.

Ai ka kryer gjate viteve 2009-2010  kurs specializimi për “Diagnozë prenatale” në Toronto-Kanada.

Nderkohe ne  2001-2002 ka kryer specializimi në Universitetin e Janinës për “Laparoskopi” dhe ne vitin1996 ka kryer specializim në Spitalin Obstetrik-Gjinekologjik, Tiranë.

Vangjel Tavo njihet dhe per veprimtarine e gjere profesionale. Ai ka punuar gjate viteve 1994-1995 ne Spitalin e Gjirokastrës. Njekohesisht dhe Pedagog në Universitetin e Gjirokastrës.

Me pas, ne 1996 ka ushtruar detyren si Pedagog i Fakultetit të Mjekësisë dhe Infermierisë në Universitetin e Tiranës.

Veprimtaria politike e z. Vangjel Tavo ka nisur qe ne 1995, si Anëtar i Komitetit Drejtues të PS-se, dega Gjirokastër.

Me pas, më 17 Janar 2011 eshte zgjedhur në postin e Nënkryetarit të Kuvendit të Shqipërisë.

Ndersa, gjate periudhes  03.07. 2012 – 04.04.2013 z.Tavo ka ushtruar detyren e tij si  Minister i Shëndetësisë.

Zgjedhja e tij ne qarkun e Gjirokastres ka ndodhur gjate legjislaturave IV, V, VII, VIII.

Aktualisht eshte pjese e Grupit parlamentar te  LSI. Si dhe, anetar i Komisionit për Punën Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë.

Gjithashtu, z. Vangjel Tavo eshte Autor i dy librave për studentët e Fakultetit të Infermierisë “Shëndeti Riprodhues” dhe “ Obstetrika”.


ylli-manjaniYlli Manjani ka përfunduar studimet e larta për Drejtësi pranë Universitetit të Tiranës, ndërsa studimet pasuniversitare i ka kryer në Universitetin e Oslos dhe Universitetin Leiden në studime të specializuara për të Drejtën Evropiane.

Angazhimi i tij politik përfshin aktivizimin si nënkryetar i Lëvizjes Socialiste për Integrim të Shqipërisë dhe Anëtar i Kuvendit , Sekretar për Zgjedhjet i Partisë Socialiste të Shqipërisë. Aktualisht, Z. Manjani është anëtarë i Kryesisë së LSI-së

Manjani ka një përvojë të gjerë në administratën publike, organizata ndërkombëtare dhe institutet kërkimore ligjore. Ndër postet më të rëndësishme të mbajtura prej tij janë ato të Sekretarit të Përgjithshëm të Këshillit të Ministrave të Shqipërisë, Këshilltar Juridik dhe Politik i Kryeministrit të Shqipërisë dhe Zëvendësministër, në Ministrinë e Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit.

Është gjithashtu i përfshirë në fushën akademike, ku vlen të theksohet angazhimi si lektor dhe autor i librave: E Drejta Administrative për Studentët dhe Komentar për Kodin Zgjedhor të Republikës së Shqipërisë.