SPAK, Kryemadhi: Momente shprese për Shqipërinë, koha e “të fortëve” me pushtet ka mbaruar

Kryetarja e LSI-së Monika Kryemadhi ka përshëndetur krijimin e SPAK, pasi 8 prokurorët u betuan sot para Presidentit të Republikës.

Përmes një postimi në ‘Facebook’ Kryemadhi tha se fillimi i aktivitetit të SPAK është moment shpresëdhënës se në Shqipëri do të nisë seriozisht puna për ndëshkimin e pandëshkueshmërisë dhe për sundimin e ligjit. Ngritja e Strukturës së Posaçme dhe Byrosë së Hetimit sipas Kryemadhit, do sjellë një erë të re në garantimin e sigurisë juridike për qytetarët e thjeshtë dhe për barazinë përpara ligjit.

MESAZHI I KRYEMADHIT

Përshëndes krijimin e SPAK si një zhvillim i rëndësishëm i pritur prej kohësh i Reformës në Drejtësi.
Fillimi i aktivitetit të SPAK është moment shpresëdhënës se në Shqipëri do të nisë seriozisht puna për ndëshkimin e pandëshkueshmërisë dhe për sundimin e ligjit.

Ne besojmë që një nga institucionet më të rëndësishme të drejtësisë do të veprojë i pandikuar nga presioni i çfarëdolloj dhe i pandikuar nga politika. Ngritja e Strukturës së Posaçme dhe Byrosë së Hetimit do sjellë një erë të re në garantimin e sigurisë juridike për qytetarët e thjeshtë dhe për barazinë përpara ligjit. Koha e “të fortëve”, kriminelëve me pushtet apo të mbrojtur nga pushteti, ka mbaruar.

Me këtë rast përshëndes dhe angazhimin e partnerëve tanë ndërkombëtarë, SHBA dhe BE, për mbështetjen e vazhdueshme për krijimin e kësaj strukture kaq të rëndësishme për drejtësinë në Shqipëri dhe për integrimin e saj në Bashkimin Evropian.

/ In News / By Admin / Comments Off on SPAK, Kryemadhi: Momente shprese për Shqipërinë, koha e “të fortëve” me pushtet ka mbaruar